Komünist Başkan'dan MHP'ye yanıt

Komünist Başkan'dan MHP'ye yanıt

Tunceli Belediye Başkanı Fatih Mehmet Maçoğlu, Tunceli Belediye Meclisi'nde alınan 'Dersim' kararı hakkında "İlgili karar yok hükmündedir, ayaklarımızın altındadır, gereği de mutlaka yapılmalıdır" diyen MHP Genel Başkanı Bahçeli'ye "Devlet Bahçeli de zamanında rahat rahat giremediği Dersim'e kinini gösterdi" yanıtını verdi.

31 Mart Yerel Seçimlerinde, Fatih Mehmet Maçoğlu, geniş bir ittifakın temsilcisi olarak TKP'den Tunceli Belediye Başkanı seçilmişti. 

Tunceli Belediye Meclisi'nin aldığı "Tunceli Belediyesi" tabelasının "Dersim Belediyesi" olarak değiştirilmesi kararı hakkında MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli "İlgili karar yok hükmündedir, ayaklarımızın altındadır, gereği de mutlaka yapılmalıdır. Türkiye’de resmi olarak Dersim ismiyle anılan bir vilayet yoktur, olamayacaktır" derken, MHP Afyonkarahisar Milletvekili Mehmet Taytak ise "Türkiye’de resmî olarak “Dersim” ismiyle anılan bir vilayet yoktur ve olmayacaktır. Ne yapacağız? ‘Seçildi’ diyerek komünist şarlatanlığa göz mü yumacağız. Popülizme yenik düşerek bazı çevrelere şirin gözükmek için geçmişi karıştırmaya çalışanların sonu, geçmişte dedelerinin başına gelenlerden çok farklı olmayacaktır" diye konuşmuştu.

Cumhuriyet'in haberine göre, Komünist Başkan olarak bilinen Maçoğlu, bugün yaptığı bir görüşmede MHP'lilerden gelen bu tepkilere yanıt verdi.

Kararın Belediye Meclisi tarafından alındığını ve halkın iradesini yansıttığını, milliyetçiler tarafından bilinçli manipülasyon ve saldırı örgütlendiğini söyleyen Maçoğlu, "Gündem özellikle milliyetçi ve faşist kesimler tarafından büyütüldü ve Dersimlilere kayyum tehdidi yapıldı. Devlet Bahçeli de zamanında rahat rahat giremediği Dersim'e kinini gösterdi" ifadelerini kullandı.