Konya Tuzlukçu’da CHP farkı: Fabrikadan alıp vatandaşa bedava veriyor

Konya Tuzlukçu’da CHP farkı: Fabrikadan alıp vatandaşa bedava veriyor

31 ilçe arasında tek CHP’li belediye olan Tuzlukçu’nun başkanı, komünist belediye gibi çalışıyor. Hibe malzemelerle yoksullara ev yapan, kadınlar için atölye açan Nurettin Akboğa, oylarını katlayarak artırıyor. Akboğa, “İyi topçu olduğu bilinir ama ben Erdoğan’a top oynatmadım’ diyor.

Konya’da 31 ilçe arasında tek CHP’li belediye olan Tuzlukçu’da, oylarını sürekli artıran bir belediye başkanı var: Nurettin Akboğa… CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun da sevgisini kazanan Akboğa, fabrikalardan hibe yoluyla aldığı çimento, kiremit, boya, seramik ve hazır beton gibi malzemelerle evi girilmez durumda olanları yeni ev sahibi yaptırıyor. Akboğa, “İyi topçu olduğu bilinir ama ben Erdoğan’a top oynatmadım” diyor.

Yurt Gazetesi’ne konuşan Nurettin Akboğa, “Her kişi CHP’de belediye başkanlığı yapamaz. Yürek, cesaret ve medeniyet ister. Konya’da CHP’nin tek belediyesi olan Tuzlukçu, parti felsefesinden hiç ayrılmadı. Oylarını katlayarak, yükselterek gitti. Biz en son yüzde 68 ile seçimi aldık” ifadelerini kullandı.

AB’DEN DE HİBE ALMIŞ

Halkla tamamen bütünleştiklerini ifade eden Akboğa, şunları kaydetti:
“Halkımızın sorunlarını, kendi sorunlarımız olarak gördük, ihtiyaçlarını gidermeye çalıştık. Tuğla, kiremit, çimento, boya, hazır beton gibi malzemeleri fabrika ve atölyelerden hibe olarak alıp vatandaşa dağıtıyorum. 56 kişinin evlerini yaptık bu türlü toplamalarla. 68 kadın ipek halısı dokuyor. Şimdi tekstil atölyesi açıyoruz. Orada ilk etapta 25 kişiyle başlayacağız 100-150 kişiye çıkacağız. Kapalı pazar yerinden düğün salonlarına, camilerden okullara birçok hizmetlerimiz oldu. AB’den hibe alıp 4500 bağ fidesi, 600 meyve fidanı diktik. Bağcılık için araştırma merkezi kurduk. Burada geleneklerimiz arasında bulunan bağcılığı yaşatmaya çalışacağız.”

2019 hedefini yüzde 76 oy olarak açıklayan Akboğa, “Yaptırdığımız kamuoyu yoklaması bunu gösteriyor” dedi.