Korkutan iddia: Operasyona İran'ın nükleer tesislerini vurarak başlayacaklar

Korkutan iddia: Operasyona İran'ın nükleer tesislerini vurarak başlayacaklar

Emekli Binbaşı Doç. Poyraz Gürson, Washington'un asıl amacının İran'daki rejimi değiştirmek olduğunu söyledi.

ABD, İran'a yönelik 40 yıllık hesaplaşması için gün sayıyor. ABD'nin artık elindeki her türlü enstrümanı harekete geçirerek İran'ın üzerine doğru gitmeye başlayacağını kaydeden Kocaeli Üniversitesi öğretim üyesi emekli Binbaşı Doç. Poyraz Gürson, "ABD'nin takınacağı tavır belli olmaya başladı. ABD İran operasyonu için bütçesinden para ayırarak başladı işe. Ardından nükleer anlaşmadan çekildi. Şimdi İngiltere'nin tankerlerine el konulmasını bahane edecek. Son olarak zaten bütün dünyada büyük bir medya operasyonuyla algı başlayacak ve İran'ın nükleer tesislerini vurarak işe başlayacak. Amaçları daha önce hazırlanan plana göre İran'ın rejimini değiştirmek. İçerideki muhalefeti de bunun için yaptırımlarla diri tutmak istiyorlar" dedi.

'EKONOMİSİNE DARBE VURULMAYA ÇALIŞILIYOR'

Yeniçağ'dan Fatih Erboz'un haberine göre, ABD'nin tüm dünyayı etkisi altına alarak işe başladığını belirten Gürson, sözlerini şöyle sürdürdü: "ABD öncelikle dünya ülkelerine Hizbullah'ı terör örgütü ilan ettirmekle işe başladı. Ardından bölgeye asker sevkiyatı yaptı. Yaptırımlar uyguladı. Şimdi Birleşmiş Milletler'in 51 ve 52'nci maddelerini ileri sürerek müdahale edecek. Arjantin'e bile Hizbullah'ı terör örgütü ilan ettirdiler. Hizbullah ile öncelikle İran'ın Orta Doğu'daki etki alanını kıracaklar. Dünyayı arkasına aldıktan sonra operasyona başlayacaklar. Burada unutmamamız gereken iki nokta ise tankerleri İran tarafından el konulan İngiltere'nin durumu. İngiltere'de şu anda siyasi belirsizlik var. Bunun atlatılmasını beklerler. Ardından İsrail'deki durumu dikkate alırlar. Başbakan Netanyahu'nun güçlenmesini bekleyecekler. Ardından operasyona başlayacaklar." Gürson, İran'ı içten vurmak için yaptırımlarla ekonomisine darbe vurulmaya çalışıldığını da belirtti.

'İNGİLTERE PERDE ARKASINDAN ABD'YE DESTEK VERİYOR'

ABD'nin, İngiltere'nin yanı sıra NATO ve AB'nin desteğini de alacağını dile getiren Gürson şunları anlattı:

NATO'daki AB üyesi ülkeler ABD'ye destek vereceklerdir. Zaten AB siyasi ayağı Fransa tarafından organize edilen bir oluşum. Amacı da NATO'ya tam destek sağlamak. Şu ana kadar ABD ile Fransa arasında bir sorun yok. İngiltere perde arkasında ABD'ye tam destek veriyor. Krizi yaratan onlar. Türkiye ise öncelikli olarak İran'dan gelen göçleri yönetecek. Şu anda ABD ile İran arasındaki krize çok fazla müdahale etme şansı kolay olmaz. Nedeni ise her şeyden önce İran'da yaşayan Türkler var. Bu Türkler öncelikle Azerbaycan ve Türkiye'ye gelmek isteyeceklerdir. Bu konuya dikkat etmek gerekiyor.