Kozinoğlu'nu kim öldürdü?

Kozinoğlu'nu kim öldürdü?

Eski ülkücü, MİT ve CIA mensubu Enver Altaylı’nın Fethullah Gülen’e gönderdiği rapor/mektupların iddianameye girmesi nedeniyle kamuoyu tarafından da öğrenilmesi yeni sorular ortaya atıyor.

Enver Altaylı’nın “Muhterem Efendim” diye hitap ettiği Gülen'e rapor/mektupları Milli İstihbarat Teşkilatı’nın Orta Asya sorumlusu Kaşif Kozinoğlu’nun şüpheli bir şekilde ölümündeki sır perdesini kısmen de olsa aralayacak gibi görünüyor.

Altaylı, Gülen’e gönderdiği rapor/mektubunda “Şenkal Atasagun'un Özbekistan görevlisi olarak çalışan Kaşif Kozinoğlu, terfi ettirilmiş ve merkezi Taşkent'deki Orta Asya İstihbaratının başına getirilmiştir. Okulların kapatılma sürecinde en büyük ihanet payı, adı geçen bu şahsa aittir” diyor.

Altaylı, mektubunda devamla, Gülen ile bağlantılı 20 personelini izlemeye aldığını ve bu işin arkasında Kozinoğlu'nun olduğunu belirterek, “Başbakan, Müsteşar nezdinde teşebbüste bulunarak, Kozinoğlu'nun etkisiz hale getirilmesini ve 20 görevliyle ilgili izlemenin durdurulmasını temin edebilir. Ancak Başbakan'ın böyle bir inisiyatif kullanacağı kanaatinde değilim” diyor.

Dolaysıyla, bu rapor/mektup ile birlikte Fethullah Gülen Terör Örgütü’nün Orta Asya’daki faaliyetlerinin önündeki en büyük engel olarak Kozinoğlu’nu gördükleri ve onu “etkisiz hale getirmek” üzerine planlar yaptıkları kanıtlanmış oluyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Almanya Başbakanı Merkel’in ilgili sorusuna kişinin “FETÖ'cü bir ajan olduğunu” vurguladığı Enver Altaylı kimdir?

ENVER ALTAYLI KİMDİR?

12 Eylül öncesinde MHP Genel Başkanı Alparslan Türkeş’in danışmanı, ülkücü Hergün gazetesinin genel yayın yönetmeni Enver Altaylı Özbekistan göçmeni bir ailenin oğlu olarak 1944’te Adana’nın Ceyhan ilçesinde doğdu.

Bursa Işıklar Askeri Lisesi ve Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’ndeki eğitimini tamamladıktan sonra Milli İstihbarat Teşkilatı’nda çalışmaya başladı.

Bazı iddialara göre, MİT’e girmesi de, kendisinden her zaman ‘manevi oğlum’ diyerek söz eden, o dönem CIA’nın Ankara İstasyon Şefi, Ruzi Nazar’ın Fuat Doğu’ya ‘tavsiyesi’ sayesinde olmuştu.

Enver Altaylı MİT içerisinde de, Milliyetçi Hareket Partisi’nin lideri Türkeş’in danışmanı, Avrupa müfettişi ve parti siyasetlerine yön veren Hergün gazetesinin genel yayın yönetmeni ve başyazarı olarak çalışırken de CIA ile ilişkisini hiçbir zaman kesmedi.

Nitekim, 12 Eylül darbesi olduğunda da, CIA’nın yardımıyla sorunsuzca ülke dışına çıktı ve Almanya’nın Münih şehrinde kurulu Doğu Avrupa’ya yönelik faaliyetlerin yürütüldüğü CIA istasyonunda Orta Asya’dan sorumlu direktör olarak görevlendirildi.

FETÖ, Türki Cumhuriyetler'deki örgütlenmesini Altaylı üzerinden gerçekleştirdi. FETÖ'nün özellikle Özbekistan ve Kazakistan'da etkin olmasında Altaylı önemli rol üstlendi. Özbekistan ve Azerbaycan'daki darbe girişimlerinin arkasında olduğu iddia edildi. Özbekistan Cumhurbaşkanı İslam Kerimov'un danışmanlığını yaptı. Özal döneminde Afganistan'da çalıştı. General Raşid Dostum'a örtülü ödenekten para götürdüğü skandalı patlak verdi.

Altaylı'nın kardeşi Taha Altaylı ve dayıoğlu eski Eyüp Belediye Başkanı İsmail Kavuncu da FETÖ firarisi olarak Kazakistan'da yaşıyorlar.

Enver Altaylı’nın açığa çıkmayı bekleyen bir diğer rolü de Necip Hablemitoğlu cinayeti. Eski Sağlık Bakanı Halil Şıvgın tanık olarak verdiği ifadesinde, Altaylı'nın, FETÖ'nün firari Türkiye imamı Mustafa Özcan'la birlikte, kendisinden aracılık Hablemitoğlu'yla görüşmek için etmesini istediklerini ve Özcan'ın, Hablemitoğlu'nu tehdit ettiğini belirtmişti.

Azerbaycan ve Özbekistan’da ABD lehine darbeler örgütleyen, ülke içerisinde ABD’ye ayak bağı olan kişilerin ortadan kaldırılmasında rolü olan eski ülkücü, MİT’çi ve CIA görevlisi Enver Altaylı’nın alacağı ceza Türkiye’nin bağımsız bir ülke olma iradesinin de tescili olması bekleniyor.

YURT HABER