Kredi desteği mi, aldatmacası mı

Kredi desteği mi, aldatmacası mı

İYİ Parti Adana Milletvekili İsmail Koncuk, “6 ay ödemesiz 10 bin TL destek kredisi adeta yılan hikâyesine döndü.” dedi.


        “Maliye Bakanı Berat ALBAYRAK şu kadar kişiye kredi verdik diye açıklamalar yapsa da, gerçekler çok farklı. Kredi başvurusu yapıp 30-40 gün cevap alamayanlar, 10 bin TL talebine rağmen 3 bin TL alabilenler sosyal medyada dertlerini anlatmaya çalışıyor. #DestekKredisi hashtaginin dün Türkiye gündeminde ön sıralara oturduğunu.” belirtti.

Koncuk, “AKP İktidarı 10 bin TL’ye umut bağlamış, ev kirasını ödeyemeyen, asli ihtiyaçlarını dahi karşılamaktan uzak on binlerce ihtiyaç sahibine kulak vermek zorundadır. Çoğu asgari ücretli, hiç bir geliri de olmayan insanların günlerce oyalanması sosyal devlet anlayışı ile bağdaşamaz. Bazı vatandaşlar,”Bu krediyi almak için hangi siyasi partiye üye olmamız lazım?” diye de soruyorlar.” dedi.

“Gerek Maliye Bakanlığı gerekse BDDK bu şikâyetleri dikkate alarak, geçim aczi içerisine düşürülmüş bu vatandaşlarımızın 10 bin TL talebine, hiç bir kısıtlamaya gitmeden cevap vermelidir. Böylesine zor bir dönemde, kendi vatandaşlarımızı, 10 bin TL kredi için, sosyal medyada çare aramaya mecbur bırakmak,  utanılması gereken bir durumdur.”

İYİ Parti Adana Milletvekili İsmail Koncuk, İYİ Parti olarak destek kredisi mağduriyeti ve aldatmacasını yakından takip ediyoruz diyerek sözlerine son verdi.