‘Krizin yaklaştığını en iyi bilen iktidardı, papazla sosladı; sokağa dökülmesinler diye…’

‘Krizin yaklaştığını en iyi bilen iktidardı, papazla sosladı; sokağa dökülmesinler diye…’

Yeniçağ yazarı Murat İde, hükümetin ülkenin içinde bulunduğu ekonomik krizin yaklaştığını önceden bildiğini öne sürerken, konunun papaz Brunson meselesiyle ‘sosladığını’ ve sokağa dökülünmemesi için önlem alındığı iddiasında bulundu.

Yeniçağ yazarı Murat İde,  Hükümetin ülkenin içinde bulunduğu ekonomik krizin yaklaştığını önceden bildiğini, papaz Brunson meselesiyle sosladığını ve ayaklanmalar için önlem aldığını öne sürdü. İde, valilere verilen 'kente giriş-çıkış yasağı koyma yetkisi'ni hatırlatarak terörle mücadele adı altında ekonomik krize karşı olası ayaklanmaların önleneceği bir çok yetkilendirmeye işaret etti.

Yazar İde, ‘Ülke yanarken saç tarayanlar…’ başlıklı yazısında, “Bakın size bir not düşeyim.. 24 Haziran'ın hemen ardından, Anayasa çiğnenerek çıkarılan Kanun Hükmünde Kararnamelerin birinde kime ne yetki verildi biliyor musunuz? "Valilere, kente giriş-çıkış yasağı koyma yetkisi.." Terörle mücadele kılıfıyla bu ve buna benzer yetkiler acaba ne için diye düşünmedin belki de.. Ben sana söyleyeyim, çıkmaz sokağa girdiğimizi ve hepimizi kavuracak ekonomik yangının yaklaşmakta olduğunu en iyi bilen, iktidarın kendisi.. Nasıl bilmesin ki, elleriyle yaptı” dedi.

Türk Lirası'nın ABD Doları karşısındaki değer kaybına ilişkin Meral Akşener'in 'Hükümetin yanındayız 'çağrısını hatırlatan İde,  Akşener'in açıklamasının ülkenin 'beka'sını işaret ettiğini, gelen ekonomik kriz için dövünmek yerine, çözüm için birlikte 'hareket' etme zorunluluğunu yansıttığını vurguladı.