Küçükkaya isyan etti: Kim kaybeder?

Küçükkaya isyan etti: Kim kaybeder?

S-400 hava savunma sistemleri hakkında bilgilendirme toplantısı için medya kuruluşlarını davet eden ve açıklamalarda bulunan AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın, Fox TV'den herhangi bir temsilci davet etmediği ortaya çıktı.

AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyiip Erdoğan, ana akım medya genel yayın yönetmenleri, bazı yazar ve akademisyenlerle Vahdettin Köşkü'nde bir araya gelmiş, S-400 hakkında bilgi verdikten sonra hep bir ağızdan aynı haberleri yapan medya unsurlarına "Türkiye'nin milli güvenliği ve egemenlik hakları bakımından önemli bir tartışma olan S-400 tedariki konusunda gösterdikleri onurlu duruş için" şükranlarını sunmuştu.

Erdoğan'ın bahsi geçen görüşmeye Fox TV'den hiçbir temsilciyi davet etmediği ortaya çıktı.

Fox TV sunucusu gazeteci İsmail Küçükkaya, davet edilmemelerine tepki gösterdi. Küçükkaya, yaşananları özetleyerek sosyal medyadan bir paylaşımda bulundu. Küçükkaya, sitem dolu mesajında "Soru şu: Bir ülkenin Cumhurbaşkanı, bilgilendirme için tüm TV ve gazeteleri toplantıya davet ederken, 6 yıldır hiç tartışmasız ülkenin en çok sevilen ve izlenen, en etkili TV’sinin haber merkezi yöneticisini davet etmiyorsa KİM KAYBEDER? Kimse kazanmaz ama KİM KAYBEDER?" ifadelerini kullandı.

MUHALİF BASIN ÇAĞIRILMAMIŞ

Gazeteci Barış Yarkadaş, Twitter'dan paylaştığı mesajında muhalif basın temsilcilerinin toplantıya çağırılmadığını duyurdu. Erdoğan'ın Cumhurbaşkanı sıfatıyla düzenlemiş olduğu toplantıya sadece seçili basın unsurlarının çağrılmasına tepki gösteren Yarkadaş, şöyle konuştu:

"Erdoğan'ın CB sıfatıyla yaptığı toplantıya, Sözcü, Fox TV, Tele1,  Halk TV, KRT, Cumhuriyet, BirGün, Evrensel ve daha birçok medya kuruluşu davet edilmedi. Bu kurumlara AKREDİTASYON uygulandı. Hem de "Demokrasi ve Milli Birlik Günü"nde. Türkiye'nin en etkin medya kuruluşlarının temsilcilerinin davet edilmediği toplantıda S400'ler konuşuldu. Demek ki; Türkiye'nin en çok okunan gazeteleri ile en çok izlenen TV'lerinin takipçilerinin bilgilenmesini önemsemiyorlar. Bu 'milli birlik' iddiasını boşa düşürüyor.