Kulis: İttifakın ismi ne olacak?

Kulis: İttifakın ismi ne olacak?

Milletvekili seçimleri için geçerli olacak ittifak için iki isim üzerinde durulduğu kaydedildi. Henüz imzaların atılmadığı ittifak protokolüne göre, partilerden CHP, İYİ Parti ve SP ilk turda kendi cumhurbaşkanı adayını çıkaracak. Cumhurbaşkanı adaylarından hangisi ilk turda en yüksek oyu alırsa, ikinci turda o adayın etrafında dört parti kenetlenecek.

Milletvekili seçimleri için geçerli olacak ittifak için iki isim üzerinde durulduğu kaydedildi. Kulis bilgilerine göre, demokrasi veya huzur öne çıkarken, millet ifadesi de tartışılıyor.

Henüz imzaların atılmadığı ittifak protokolüne göre, partilerden CHP, İYİ Parti ve SP ilk turda kendi cumhurbaşkanı adayını çıkaracak. Cumhurbaşkanı adaylarından hangisi ilk turda en yüksek oyu alırsa, ikinci turda o adayın etrafında dört parti kenetlenecek.

İSİM İÇİN İDDİALAR

Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi'nin bugünkü yazısına göre, ittifak ismi için 'demokrasi' veya 'huzur' isimleri öne çıkmış durumda.

Habertürk TV’den Ömer Topsakal, ittifaka konacak isimler konusunda son sözü parti liderlerinin söyleceğini kaydederken; NTV haberinde ise yapılan görüşmelerde 'Millet' ve 'Demokrasi' isimlerinin öne çıktığı belirtildi.

KRT’den Çağlar Cilara’ya konuşan gazeteci İsmail Saymaz,  ittifak için “Demokrasi İçin Milli Birlik” veya “Demokrasi İttifakı” isimleri üzerinde durulduğunu bildirmişti.