Kültür Bakanı 'yıkılacak' dedi, kayyım 'yıktırmam' dedi

Kültür Bakanı 'yıkılacak' dedi, kayyım 'yıktırmam' dedi

Edremit Belediyesi kayyımı Atıf Çiçekli, Kültür Bakanı Kurtulmuş'un 'Ermeni mezarlığı üzerindeki tuvalet 60 gün içerisinde kaldırılacak' açıklamasının çarpıtıldığını söyledi. Çiçekli, "Bölgede bir Ermeni mezarlığının olmadığını" iddia etti.

HDP İstanbul Milletvekili Garo Paylan bir süre önce Van’ın Edremit ilçesinde bulunan “Ermeni mezarlığının üstüne tuvalet inşa edildiği” şeklindeki açıklamasına yanıt veren Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş, o yapıların kaldırılacağını söyledi. Ancak Edremit Belediyesi’ne kayyım atanan Atıf Çiçekli, bugün sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, söz konusu bölgede bir Ermeni mezarlığının olmadığını, herhangi bir yapının yıkılmayacağını söyledi. Çiçekli ayrıca HDP’li Paylan için “Bu Ermeni Vekil Garo Paylan” ve “Ermeni aşıkları” gibi ifadeler kullandı.
 
Van’ın Edremit İlçesi’nde bulunan Ermeni mezarlığının üzerine Kayyım Çiçekli tarafından tuvalet yapılmasına ilişkin HDP İstanbul Milletvekili Garo Paylan’ın konuyu gündeme getirmişti. Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş, “Koruma Kurulumuz tarafından alanda bulunan yapıların 60 gün içinde kaldırılmasına karar verilmiştir. Bu konunun takipçisi olacağız” demişti. Bunun üzerine kendi sosyal medya hesabı üzerinde bir açıklamada bulunan Van Edremit Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Atıf Çiçekli, “Kültür ve Turizm Bakanımızın asfaltın bir kısmının kaldırılması ile ilgili açıklamasının çarpıtıldığını” söyledi.

‘AÇIKLAMAYI ÇARPITIYORLAR’

Kültür Bakanı Numan Kurtulmuş’un sözlerinin çarpıtıldığını iddia eden kayyım Atıf Çiçekli’nin sosyal medya hesabından yaptığı açıklama şöyle:

“Değerli Hemşerilerim; yaz aylarında Edremit halk plajını hep beraber açtık. Buradaki binaların 1967 yılında yapıldığını, harabe halde olduğunu, buraları temizleyip hizmete açtığımızı daha öncesinde paylaşmıştım. Bu hizmeti karalamak için her türlü çaba içine girdiklerini de hatırlarsınız. Şimdi de Kültür ve Turizm Bakanımızın buradaki asfaltın bir kısmının kaldırılması ile ilgili açıklamasını çarpıtıyorlar.

'Ermeni mezarlığı üzerine yapılan tuvalet kaldırılacak'
Birinci ağızdan söylüyorum basit bir asfaltın parke taşı ile değişimi(100 m2) mevzusunu kendi yalanlarına alet etmeye çalışıyorlar. Herhangi bir bina veya yapı yapmadık ve YIKMAYACAĞIZ.

Burada bir ermeni mezarlığı da YOK! Tüm gayretimizle Vana ve Edremite hizmet etmeye devam edeceğiz, bu Ermeni milletvekili Garo Paylan ve bu konuyu takip eden tüm Ermeni aşıklarına söylüyorum; bu doğa harikası yeri daha da güzelleştireceğim, bu memlekette yaşayan herkesi oraya götürecek ve burayı insanımızın hizmetine kazandıracağım. Seneye tekneler, jetskiler, yelkenler ve tüm modern imkanlarla kalitesini artırarak insanımıza hizmete devam edecek inşallah. Kalın selametle”