Libya'da koşulsuz ateşkes 12 Ocak'ta

Libya'da koşulsuz ateşkes 12 Ocak'ta

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin TürkAkım boru hattının İstanbul'da gerçekleştirilen açılış töreninin ardından ikinci bir görüşme gerçekleştirdi.

Görüşmenin ardından açıklama yapan Mevlüt Çavuşoğlu, "Bugün Cumhurbaşkanımız Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Putin 12 Ocak gecesi 00.00'da Libya'da ateşkesin sağlanması için çağrıda bulunuyorlar" dedi.

Erdoğan ve Putin arasında yapılan görüşmede Libya'daki sürece ilişkin şu çağrı yapıldı:

"Mevcut kritik şartlar altında ve ilgili Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi (BMGK) kararlarının ortaya koyduğu amaçlar ışığında inisiyatif almaya karar verdik. 

Bu çerçevede, arabulucular olarak, Libya'daki tüm taraflara çatışmaları 12 Ocak günü saat 00.00 itibarıyla durdurmak, sahada istikrarın sağlanması ve Trablus ile diğer şehirlerde günlük hayatın normalleştirilmesi için gereken önlemlerle desteklenen sürdürülebilir bir ateşkes ilan etmek, Libya halkının acılarına son vermek ve ülkeye barış ve refahı yeniden getirmek için derhal bir müzakere masasının etrafında bir araya gelme çağrısında bulunuyoruz. 

Libyalıların, istisnasız bütün vatandaşlarının çıkarlarını hesaba katan ulusal çapta bir diyalog çerçevesinde, vatanlarının geleceğine bağımsız bir şekilde karar verebileceklerine dair inancımız tamdır."

YURT HABER