Liderlerden 'Öğretmenler Günü' mesajı

Liderlerden 'Öğretmenler Günü' mesajı

24 Kasım Öğretmenler Günü Dolayısıyla Liderler gerek sosyal medyadan gerek basın açıklaması olarak mesajlarını paylaştılar.

Liderler, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla açıklamada bulunup mesajlarını yayınladılar.

CUMHURBAŞKANI RECEP TAYYİP ERDOĞAN

“24 Kasım Öğretmenler Günü vesilesiyle, istikbalimizin mimarı, fedakarlığın ve sevginin timsali öğretmenlerimize şahsım, milletim ve ülkem adına en kalbi şükranlarımı sunuyorum. Başta görevi başında şehit olmuş eğitimcilerimiz olmak üzere, ahirete irtihal eden tüm öğretmenlerimize Allah’tan rahmet ve mağfiret diliyorum. Emekli öğretmenlerimize de sağlıklı, hayırlı ve uzun ömürler niyaz ediyorum. Öğretmenlik mesleği sadece eğitim, öğretim sürecinde edinilen bilgileri sınıfta öğrencilere aktarmak değil, bilgi yanında tecrübe ve irfanla çocuklarımızı, gençlerimizi geleceğe hazırlama mesleğidir.

Öğrencilerine rol model olan öğretmenlerimiz öğrencilerinin kişiliğini, hayata ve insana bakış açısını da şekillendirmektedir; dolayısıyla çocuklarımızın ve gençlerimizin dinamik, açık fikirli, üretken, aynı zamanda da sorumlu fertler olarak yetiştirilmesinde eğitimcilerimize büyük sorumluluklar düşmektedir. 2023 hedeflerimize bizleri taşıyacak olan gücümüz, tarihini bilen, medeniyet değerlerini özümsemiş, dinamik, açık fikirli, üretken, bilgi ve sorumluluk sahibi nesillerdir. Öğretmenlerimiz, çocuk ve gençlerimizin geleceğe hazırlanmasında üstlendikleri sorumluluklarla yarınlarımızı inşa etmektedir. Bizler de öğretmenlerimizi her açıdan güçlendirmeye, onlara huzurlu ve güvenli bir çalışma ortamı sağlamaya, özlük haklarında iyileştirmeler yapmaya, huzur ve refah içinde yaşamalarına büyük önem veriyoruz.

Geleceğin huzurlu, güvenli ve büyük Türkiye’sinin inşasında rol alacak gençlerimiz ve çocuklarımız öğretmenlerimizin ellerinde şekillenecektir. Bu memleketi, milleti ve millî iradeyi sahiplenecek gençlerle geleceğimiz her zamankinden daha aydınlık olacaktır. Öğretmenlerimizin de bu büyük sorumluluğun bilincinde olarak, üstün bir vazife şuuruyla sevgiyi temel alarak, ülkemizin yararını gözeterek görevlerini yerine getirmeye devam edeceklerine inanıyorum. Bu düşüncelerle, Millet Mekteplerinin açıldığı ve Gazi Mustafa Kemal’e Başöğretmenlik unvanının verildiği bu anlamlı günde, yurt içinde ve yurt dışında görev yapan tüm öğretmenlerimize şükranlarımı sunuyor, tüm eğitim camiamızın 24 Kasım Öğretmenler Gününü tebrik ediyorum.”

CHP GENEL BAŞKANI KEMAL KILIÇDAROĞLU 

"Öğretmen elinde bir meşale ile toplumu aydınlatır.  Toplumun önderidir, toplumun lideridir öğretmen. O yüzden toplumda en saygı duyulması gereken kişidir öğretmen. Biz mücadelemizi ülkenin geleceği parlak olsun diye veriyoruz, öğretmenleri yüceltmemizin onları saygın kılmamızın ana unsurunda bu neden yatmaktadır. Öğretmen sevgidir, öğretmen eğitendir, öğretmen koruyandır, öğretmen umuttur. Başta başöğretmenimiz Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, karanlığa ışık tutan tüm öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü kutlu olsun."

MHP GENEL BAŞKANI DEVLET BAHÇELİ 

"Görevlerini sürdüren öğretmenlerimize başarılar diliyorum. Şehit düşmüş ve bir nedenle hayatlarını kaybetmiş öğretmenlerimize Allah’tan rahmet, emeklilerimize uzun ve sağlıklı bir ömür temenni ediyorum. Öğretmenlik bir şuur timsali, anıtlaşmış bir onur emsalidir."

İYİ PARTİ GENEL BAŞKANI MERAL AKŞENER 

"Bir meslektaşları olarak öğretmenlerimizin 24 kASIM Öğretmenler Günü'nü tebrik ediyor, bu vatan uğruna Şehit olan tüm öğretmenlerimizi minnet ve şükranla anıyorum."

SAADET PARTİSİ GENEL BAŞKANI TEMEL KARAMOLLAOĞLU

"Güzel bir Türkiye umuduyla yüreğine dokunduğunuz tüm evlatlarımız için teşekkür ederiz. Öğretmenler Gününüz Kutlu Olsun!"

BÜYÜK BİRLİK PARTİSİ GENEL BAŞKANI MUSTAFA DESTİCİ

"Öğretmenlik parayla, maaşla ölçülemeyecek, değerlendirilemeyecek bir meslek, Peygamber mesleğidir. Bu mesleği icraa ederken şehit olan başta Aybüke ve Necmettin öğretmenlerimiz olmak üzere tüm şehit öğretmenlerimize Allah’tan rahmet diliyorum."

VATAN PARTİSİ GENEL BAŞKANI DOĞU PERİNÇEK 

"Birleşen, üreten ve aydınlanmış Türkiye'nin, fikri hür, vicdanı hür nesilleri değerli öğretmenlerimize emanet. Onlara güveniyoruz."

ANKARA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI MANSUR YAVAŞ

"Öğretmenler, yeni nesil sizin eseriniz olacaktır...” M. Kemal Atatürk Başta başöğretmenimiz Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, yılmadan, yorulmadan Türkiye Cumhuriyeti’nin geleceğini inşa eden değerli öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü'nü en içten duygularımla kutluyorum"

İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI EKREM İMAMOĞLU

"Başöğretmenimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere aydınlık, çağdaş ve geleceğe umutla bakan nesiller yetiştiren tüm öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler günü kutlu olsun."

İZMİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI TUNÇ SOYER

"Ulu önder Atatürk "Gelecek gençlerin, gençler ise öğretmenlerin eseridir" der. Bu sözden yola çıkarak, gençlerimizi yetiştiren, geleceğimizi inşa eden değerli öğretmenlerimizin Öğretmenler Günü'nü en içten duygularımla kutluyorum."

ESKİŞEHİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI PROF. DR. YILMAZ BÜYÜKERŞEN

"Öğretmenlik, dünyanın en kutsal mesleğidir. Çünkü dünyanın bugün geldiği uygarlık düzeyi öğretmenler sayesindedir. Zira bu dünya için faydalı küçücük bir şey yapan her insanın arkasında bir öğretmen vardır.

Mustafa Kemal Atatürk’ün Başöğretmenliği kabul ettiği 24 Kasım 1928 aynı zamanda Millet Mekteplerinin de açılış tarihidir. 1 Kasım 1928 tarihinde, Arap harflerinin yerine bugünkü güzel Türkçemizin harflerini kullanmaya başladık. Bu karar 19 Mayıs 1919’da Samsun’da başlayan 29 Ekim 1923 tarihinde Cumhuriyetin ilanıyla zaferle sona eren bağımsızlık mücadelemizin en büyük adımlarından biridir.

Türkiye, 96 yıllık Cumhuriyet tarihinde kazandığı her şeyi öğretmenlere borçludur. Çünkü onların sayesindedir ki, ilimin, mantığın, aydınlanmanın ışığı ülkenin en ücra köşelerine ulaşmıştır.

Atatürk, cumhuriyeti genç nesillere emanet ederken, o genç nesilleri de öğretmenlere emanet etmiştir. Bu gerçek bugün de geçerlidir. Geleceğe umutla, güvenle, huzurla bakmak istiyorsak, bunu gerçekleştirecek insanları yetiştirecek olanlar yine öğretmenlerdir.

Bu vesileyle,
Dünyanın en kutsal ve bence en önemli mesleğini yapan öğretmenlerimizin gününü, en içten duygularımla kutlarken, başta görevleri başında şehit olan öğretmenlerimiz ile yaşamını yitirmiş tüm öğretmenlerimizi rahmet ve şükranla anıyor ve aziz hatıraları önünde saygıyla eğiliyorum."

ANTALYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI MUHİTTİN BÖCEK

"Başöğretmen Atatürk’ün izinden giderek fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür, yarınlarımızın aydınlık nesillerini yetiştiren siz değerli öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü en içten duygularımla kutlarım.

Hatırasıyla yolumuzu aydınlatmaya, ilke ve inkılaplarıyla bize önderlik etmeye devam eden Başöğretmenimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün aziz hatırası önünde saygıyla eğiliyor, beni yetiştiren ve bugünlere gelmeme vesile olan öğretmenlerim başta olmak üzere tüm öğretmenlerimizin ve eğitim camiamızın 24 Kasım Öğretmenler Gününü bir kez daha kutluyorum. Eğitime yıllarını veren emekli öğretmenlerimize sağlıklı ve uzun yıllar diliyor, ebediyete intikal eden öğretmenlerimize Allah’tan rahmet diliyorum."

MUĞLA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI OSMAN GÜRÜN 

"Başöğretmenimiz Atatürk'ün izinde fikri,vicdanı,irfanı hür nesiller yetiştiren,güzel memleketimizin her köşesinde fedakarca görev yapan tüm öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü kutlu olsun. "

MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI VAHAP SEÇER 

"Daha güzel günler için çalışmayı sizden öğrendik. Öğretmenler Günü Kutlu Olsun"

ADANA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI ZEYDAN KARALAR 

"En iyileri yetiştiren öğretmenlerimize saygıyla. Öğretmenler Günü'nüz kutlu olsun."

HATAY BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI DOÇ. DR. LÜTFÜ SAVAŞ

“Ülkemizin parlak geleceğini inşa edecek öğrencilerin yetişmesinde, hayata hazırlanmasında büyük pay sahibi olan öğretmenlerimizin değeri tartışılamayacak kadar büyüktür. Değerli öğretmenlerimizin gerek okul içinde gerek okul dışında verdiği özverili eğitimle yetişen evlatlarımız, şehirlerimizin ve ülkemizin gelişiminde söz sahibi olacak. Başöğretmenimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün izinden giden, böylesine kıymetli ve kutsal bir mesleği icra eden öğretmenlerimize ne kadar teşekkür etsek azdır. Bizim ve çocuklarımızın üzerinde sonsuz hakkı olan öğretmenlerimizin bin bir emek ve fedakârlıkla yerine getirdiği görevlerini kolaylaştırmak hepimizin ortak sorumluluğudur. Bu duygu ve düşüncelerimle güzel ülkemizin dört bir yanında, şanlı Türk bayrağımızın dalgalandığı her yerde görevinin başında olan, bu mesleğe ömrünü adayan tüm öğretmenlerimizin ve öğretmen adaylarının 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü kutlarım.”

TEKİRDAĞ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI KADİR ALBAYRAK

"24 Kasım 1928'de Başöğretmen unvanı ile onurlandırılan Ebedi Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk, "Öğretmenler, yükselen yeni nesil sizin eseriniz" olacaktır diyerek, Cumhuriyet nesillerini öğretmenlerimize emanet etmiştir. Ata'mızın yolundan yürüyen öğretmenlerimiz, Cumhuriyet'imizin kuruluşundan bu yana ülkemizin çağdaşlaşma, demokratikleşme ve kalkınma mücadelesinde etkin bir görev üstlenmişlerdir ve halen bu kutsal görevi layıkıyla yerine getirmektedirler.

Ülkemizi muasır medeniyet seviyesinin üstüne çıkaracak Cumhuriyet nesilleri, öğretmenlerimizin büyük özverisi ve üstün gayretiyle yetişecektir.

Bu duygu ve düşüncelerle, Başöğretmenimizin çizdiği çağdaşlaşma yolunda ülkemizi Cumhuriyet ışığıyla aydınlatan tüm öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Gününü en içten duygularımla kutluyor, meslek yaşamlarında başarılar diliyorum."

AYDIN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI ÖZLEM ÇERÇİOĞLU

"Başöğretmenimiz Atatürk'ün 'Öğretmenler, yeni nesil sizin eseriniz olacaktır' özdeyişinde belirttiği gibi, öğretmenlerimizin üstlendiği görev büyük önem arz etmektedir. Çocuklarımızın, gençlerimizin  kişisel, sosyal ve kültürel yönde yetişmesinde, değerli öğretmenlerimize çok büyük görevler düşmektedir Öğretmenlerimiz , bilgelikleri , erdemleri ve mesleki donanımları ile tabiri caizse yarınlarımızı şekillendirmektedirler. O yüzden öğretmenlerimizi sadece '24 Kasım Öğretmenler Günü'nde hatırlamamalı, onlara hak ettikleri saygıyı,  değeri ve mesleki imkan ve avantajları en geniş haliyle sunabilmeliyiz.

Bu duygu ve düşüncelerle, bütün öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Gününü kutluyor, Başöğretmenimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere ebediyete intikal etmiş öğretmenlerimizi saygıyla anıyorum."