Maden işçilerinden o mesaja yanıt geldi: 'Patronların kölesi değiliz' diyenler kazanacak!

Maden işçilerinden o mesaja yanıt geldi: 'Patronların kölesi değiliz' diyenler kazanacak!

Saica Pack işçileri, direnişlerinin 133'üncü gününde, Ankara'ya yürüyüşe geçen maden işçilerini selamlamıştı. Maden işçilerinden yanıt geldi.

Tolga Kaan Ateşli

Sendikalı oldukları gerekçesiyle işten atılan ve 134 gündür hava koşullarının zorluğuna rağmen fabrika önünde direnen Saica Pack işçileri, tazminatlarını alabilmek için Ankara'ya yürüyüşe geçen Somalı maden işçilerine destek mesajı göndermişti. 

Mesajlarını YURT'a ileten işçiler adına konuşan Aytaç Kaya "Saica Pack işçileri olarak, Soma'da yaşanan büyük facianın ardından işsiz kalan ve tazminatlarını alabilmek için Ankara'ya yürüyüşe geçen maden işçisi kardeşlerimizin yanındayız. Maden işçileri bu memleketin onurudur. Yerin altında bizleri ailelerimizi ısıtmak için canını ortaya koyan kardeşlerimizin içimizi ısıtan direnişini selamlıyoruz" ifadelerini kullanmıştı. 

İlgili Haber: Saica Pack işçilerinden maden işçilerine destek: Kardeşlerimizin yanındayız

Maden işçilerinden yanıt geldi. İşçiler adına mesaj veren Bağımsız Maden-İş Sendikası Örgütlenme Uzmanı Başaran Aksu, "Saica Pack işçileri Sakarya'da sendikalaştıkları için işten atıldılar. Bugün onurlu direnişlerinin 133'üncü günü. Tam 133 gündür Organize Sanayi Bölgesi'nde onurlu bir direniş yürütüyorlar ve bu direniş o bölgedeki ilk direniş. 10 bin işçinin çalıştığı bir Organize Sanayi Bölgesi orası. İşçiler sendikal örgütlenmeleriyle, patron önünde diz çökmeden patronlara itiraz ederek, 'Biz varız, işçiyiz, kimsenin kölesi köpeği değiliz' diyorlar. Saica Pack işçilerine Somalı maden işçilerinden kucak dolusu selamlar iletiyoruz. Kazanacaklarına inanıyoruz. Buradan Somalı maden işçileri adına 'Saica Pack işçisi yalnız değildir' diyoruz" ifadelerini kullandı.