Madımak davasında karar

Madımak davasında karar

2 Temmuz 1993'te Sivas'ta gerçekleştirilen Madımak Katliamı'nın, bugün görülen davası 26 Eylül'e ertelendi.

Sivas Katliamı’na ilişkin davada ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasıyla yargılanan üç firari sanığın duruşması bugün Ankara 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü.

Kırmızı bültenle aranan sanıklar Murat Karataş, Eren Ceylan ve Murat Sonkur’un yargılandığı davada mahkeme heyeti, davanın 2023 yılında zaman aşımına gireceğini hatırlatarak, yakalanmayan sanıklar hakkında yargılanmanın devam edeceğini ifade etti.

Mahkeme heyeti, sanık Murat Songur’un iade talebine cevap verilmediğini belirtti.

Katliamda yaşamını yitiren ailelerinin avukatı Şenal Sarıhan, sanıkların bazılarının Türkiye’de olduğunu ve bilerek duruşmalara gelmediğini söyledi. Avukat Sarıhan, “Cezasız kalmak için duruşmalara ya da Türkiye’ye gelmiyorlar. Bu konuyu değerlendirmenizi istiyoruz. Bakanlıklara sanıkların yargılamasının 2023 yılında zaman aşımına uğrayacağının bildirilmesini istiyoruz” dedi.

Mahkeme heyeti, Murat Sonkur, Murat Karataş ve Eren Ceylan hakkındaki yakalama kararının devam edilmesine, sanıkların bilinen adreslerinin kapısına ilan yapılmasına ve zorla getirilmelerine karar verdi.

Sivas katliamı ile ilgili görüntü ve bilgi istenilmesi talebini reddeden mahkeme heyeti, ailelerin katılma talebine ise bir sonraki duruşmada karar vereceğini ifade etti.

Mahkeme heyeti, duruşmayı 26 Eylül’e erteledi.