Mahir Ünal, YURT’a açıkladı

Mahir Ünal, YURT’a açıkladı

AKP Sözcüsü Mahir Ünal, gündemlerinde erken seçimin olmadığını açıkladı.

YURT’un dün yayımlanan sayısında yer alan ‘Erdoğan: Seçim atmosferi varken yerel seçime hazırlanacağız’ haberi ve ‘Erken yerel seçim geliyor’ başlıklı manşet haberi ses getirdi. Mahir Ünal YURT'a yaptığı açıklamada gündemlerinde erken seçimin olmadığını ifade etti. 

Özellikle Ankara’da siyasi kulislerde yankı bulan haberimize, ilk tepki AKP Sözcüsü Mahir Ünal’dan geldi. Ünal gazetemize yaptığı açıklamada, ‘erken seçim iddialarının gerçeği yansıtmadığını’ belirterek şunları söyledi: “Bu konu bizim dışımızda gelişiyor ve tamamen gerçek dışı. AK Parti’nin gündeminde erken yerel seçim yok. Biz şu anda önümüzdeki dönem politikalarına ve yapacağımız hizmetlere odaklanmış durumdayız. Gündemimizde 15 Temmuz’un hazırlıkları var.” Türkiye’nin daha yeni seçimden çıktığını belirten Ünal, “Erken seçimin kime ne faydası olacak bilemiyorum. Bu iddiaları kim ve ne amaçla ortaya atıyor onu da bilemiyoruz. Tekrar altını çizmekte yarar var. Bizim gündemimizde erken yerel seçim yok. Bu yönlü bir önerimiz, bir tartışmamız da olmadı” dedi.

CHP: İktidarın önerisini görelim

Erken yerel seçim tartışmalarını değerlendiren CHP Ankara Milletvekili Levent Gök ise şunları söyledi: “Biz her zaman ifade ediyoruz, her türlü seçime her zaman hazırlıklıyız. Bu konuda hiçbir çekincemiz yoktur. Tabii parlamentonun açılması, bu konuda anayasa değişikliğinin yapılması gerekiyor. Bu konuda iktidar partisinin görüşünü öncelikle görmemiz gerekiyor yani ne yapacaklar.”

Anayasa değişikliği gerekiyor

Gazetemiz YURT’un dünkü haberinde, erken yerel seçimin AKP MKYK’da gündeme gelmemesine rağmen, AKP kulislerinde Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yerel seçimlerin erkene alınması yönünde görüş belirttiği vurgulanmıştı. Özellikle AKP içinde yerel seçimlerin Kasım 2018’de yapılmasının tartışıldığı vurgulanan haberimizde, ‘Erken yerel seçim için anayasa değişikliği gerektiği, AKP ve MHP’nin vekil sayısının bu değişiklik için, İYİ Parti destek verse dahi yeterli olmadığına’ dikkat çekilmiş, HDP veya CHP’nin bu değişikliğe olumlu yaklaşması gerektiği de ifade edilmişti.

ELiTAŞ: 3 PARTİ EVET DERSE OLUR

AKP Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, yerel seçimlerin sohbaharda yapılacağı yönündeki iddiaları değerlendirdi.
Elitaş, şunları söyledi: “Kasım ayının ilk pazar ya da ikinci pazar günü, bu da 1 ile 8’i arasını içeren bir zaman dilimini içeriyor, bu tarihte olmasının benim kanaatimce uygun olduğunu düşünüyorum. Anayasanın ilgili maddesi
değiştiğinde bu yapılır. Bu konuda üç siyasi partinin anlaşması gerekiyor. AKP, CHP ve MHP

Kahraman: Anayasaya aykırı
TBMM Başkanı İsmail Kahraman ise, seçimin yapılacağı tarih hakkında hüküm bulunduğunu belirterek, “Genel seçimlerde yoktu ama mahalli seçimlerde var” dedi