MAK Danışmanlık'tan AKP'li Hamza Dağ'a yanıt

MAK Danışmanlık'tan AKP'li Hamza Dağ'a yanıt

MAK Danışmanlık, AKP'li Hamza Dağ'ın "Basında yer verilen firmanın AK Parti’ye yakın olduğuna dair ifadeler gerçeği yansıtmamaktadır" sözlerine yanıt verdi.

MAK Danışmanlık şirketi, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayları AKP'li Binali Yıldırım ve CHP’li Ekrem İmamoğlu’nun ortak televizyon yanının etkisiyle ilgili anketine tepki gösteren AKP Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ’a yanıt verdi.

MAK Danışmanlık’tan yapılan yazılı açıklamada, “Bir Sayın Siyasinin şirketimizce yapılmış olan tutarlı kamuoyu araştırmasını hedef alarak şirketimizi ağır şekilde suçlamasını hayretle karşıladık. AK Parti ya da bir başka siyasi partiye yakın veya uzak bir firma değiliz. Bir siyasi partiye yakınlık ya da uzaklık ifadesini firmamızla özdeş kullanmak, bize ait bir tasarruf değil, basının değerlendirmesidir” denildi.

Her siyasi görüşten birçok kişi, kurum ve kuruluşun şirketten kamuoyu araştırması yapılmasını istediği belirtilen açıklamada, “Ancak; yaptığımız araştırmaların sonuçları, bizden araştırmayı talep eden kişi ve kuruluşların istekleri doğrultusunda değil, tamamen objektif olarak yapılmaktadır. Nitekim, şirketimizin bugüne kadar yaptığı pek çok araştırma sonuçları isabetli olarak her görüşten siyasi tarafından takdir edilmiştir” ifadeleri kullanıldı.

Kamuoyu araştırmalarının sınırlı sayıda kişi üzerinden yapıldığı hatırlatılan açıklama, şöyle devam etti:

Bütün kamuoyu araştırma şirketleri bu işin tekniğinin gereği olarak; sınırlı sayıdaki kişi üzerinden araştırma yapmakta ve sadece bir fikir vermeyi amaçlamaktadır. Bu nedenle yapılan çalışmaların sonuçları her zaman %100 isabetli olmayabilir. Firmamızın ismi kullanılarak, bir siyasi kişi tarafından basında paylaşılan açıklamada ifade edilen, son araştırmamızı hedef alan ifadelerle ilgili araştırma raporumuzda, Araştırmanın Kimliği başlığı altında ifade ettiğimiz gibi, araştırmamız tamamen araştırma tekniklerine uygun yapılmış olup, belirli bir hata payı taşıyabileceği de açıkça belirtilmiştir. İlgili siyasi kişinin açıklamada ifade ettiği şekliyle firmamızın hiçbir kişi, kuruluş ya da siyasi partiyle ‘ahlaksız’ denilebilecek ilişkiler içerisinde olması asla söz konusu değildir.