'Mal varlığımı CHP sitesinden görebilirsiniz'

'Mal varlığımı CHP sitesinden görebilirsiniz'

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Bolu, Mengen ve Kıbrıscık belediyelerine gerçekleştirdiği ziyaret sonrasında Orman Bölge Müdürlüğü hizmet binasının temel atma törenine iştirak etti.

Halka hitap eden Kılıçdaroğlu, CHP'nin hesap verebilir bir belediye anlayışı benimsediğinden bahsetti. "Bir siyaset insanı çok zenginleşirse bilin ki orada bir şeyler vardır" diyen Kılıçdaroğlu, kendisinin siyasete girdiği ilk gün, eşinin yüzüğü de dahil olmak üzere tüm mal varlığını paylaştığı söyledi. Kılıçdaroğlu devamında, "Bugün de CHP'nin sitesinde aynı şeyi görebilirsiniz. Ne kazandıysam alın teriyle kazandım. Hesabını veremeyeceğim tek bir kuruşu yoktur" ifadelerini kullandı.

Burada açıklamalarda bulunan Kılıçdaroğlu'nun konuşmasından satır başları şöyle:

"Toplumu kutuplaştırmak değil, bir araya gelmemiz lazım. Neden bölünüyoruz? Bunların hepsine son vereceğiz. Eğer bulunduğunuz belediyede bir çocuk yatağa aç giriyorsa uyumayacaksın. Hangi anne çocuğunu yatağa aç yatırmak ister? Belediye başkanlarımız para harcarlar, yollara, parklara, yeni tesislere para harcayacaklar. Bunlar vatandaşın parası. Bizim siyasette çok alışık olmadığımız bir kuralı başlatacağız, belediye başkanları yaptıkları her harcamanın hesabını millete verecek. Köptü, tünel, havalimanı yaptınız. Eyvallah, itiraz eden yok. Ama kaça yaptınız? Orada dur diyeceğiz. Benim paramı bir yere harcıyorsan bana söylemek zorundasın. Biz böylece siyaseti kirlilikten arındırmış olacağız. Temiz bir siyaset için hesap verecekler. Siyaset köşeyi dönme, zenginleşme işi değildir. Vatalar arasında ayrım değil, herkesi kucaklayan bir siyaset anlayışı.

Adilseniz hesap vermekten korkmazsınız. Size oy vermeyen vatandaş bile size güven duymaya başlar. Bir süre sonra o vatandaş da yanımıza gelecektir. Biz o yüzden güçlü olmak zorundayız. Hesap vermez, çok zenginleşirse siyaset insanı bilin ki orada bir şey vardır.

Siyasete ilk girdiğim gün kendi internet sayfamda eşimin yüzüğü dahil bütün mal varlığımı açıkladım. Bugün de CHP'nin sitesinde aynı şeyi görebilirsiniz. Ne kazandıysam alın teriyle kazandım. Hesabını veremeyeceğim tek bir kuruşu yoktur."

"Komşudaki yangına elimizde benzin bidonu ile gittik, faturasını biz ödüyoruz."

"Üretimden koparılan bir Türkiye var, onun için yeni bir siyaset anlayışına ihtiyacımız var. Size söz veriyorum, destek verdiğim süre içerisinde söylediğimiz bütün politikaları uygulayacağız.