Mankurt tartışması büyüyor: CHP'li Pekşen'den AKP’ye jet cevap

Mankurt tartışması büyüyor: CHP'li Pekşen'den AKP’ye jet cevap

Attığı tweet sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın gösterdiği sert tepkiye cevap veren CHP’li Haluk Pekşen, AKP’nin hedefine oturdu. AKP Sözcüsü Ünal’ın, ‘hukuki haklarını kullanacakları’ şeklindeki açıklamasını yanıtlayan Pekşen, ''Baskıya, tehdide boyun eğmeyeceğiz’ dedi

Uğur Can YALÇINKAYA / YURT

AKP Sözcüsü Mahir Ünal, CHP Trabzon Milletvekili Haluk Pekşen'i hedef alarak, ''Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yönelik sözleriyle ilgili hukuki haklarımızı kullanacağız. CHP gündemi rehin almaya çalışıyor'' açıklamasında bulundu. Bu sözlere cevap veren Haluk Pekşen, ''Baskıya, korkuya tehdide boyun eğmeyeceğiz. Hiç kimse Anayasa'dan üstün değildir'' dedi.

CHP'li Pekşen, ''Benim geçmişimde FETÖ yok. Oslo görüşmeleri yok. Dolmabahçe görüşmeleri yok. Habur rezaleti yok. Man Adası'nda bir şirketim yok'' şeklindeki açıklamalarını hatırlatarak, şunları kaydetti:

“Ben gereken açıklamalarda bulundum. Sözlerimin arkasındayım.  Hiç kimse kendini Anayasadan hukuktan yüksekte göremez. Herkes hukuka uymak zorunda. Baskıya korkuya tehdide boyun eğmeyeceğiz.'' 

Pekşen, ''Ben hukukçuyum. Ortada dava açılmasına sebep olacak bir durum söz konusu değildir. Savcıların üzerinde baskı kurmaya çalışmasınlar. Kimseye hakaret etmedim'' ifadelerini kullandı. 

AKP Sözcüsü Mahir Ünal, MYK toplantısı sonrası, CHP Trabzon Milletvekili Haluk Pekşen'e yönelik tepki göstererek, ''Cumhurbaşkanına dönük kabul edemeyeceğimiz çirkin iftiralar ve hakaretler içeren bir dil kullanıyorlar. Buna dönük gerekli hukuki haklarımızı kullanıyoruz'' demişti.

MANKURT TARTIŞMASI

CHP’li Haluk Pekşen, geçtiğimiz günlerde, “Türkiye'de hiç kimsenin can ve mal güvenliği yoktur. Yerli yatırımcıların kaçmaya çalıştığı, yandaş olmayanın mal varlığına el konulduğu hukuk güvenliği olmayan bir ülkeye yatırım yapacaklar sıraya girsin” şeklinde tweet atmıştı.Bu sözlere sert bir tepki veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Geçtiğimiz günlerde milletvekili sıfatı taşıyan bir tanesi, bizim uluslararası yatırımcıları ülkemize davet etmemize Türkiye'de kimsenin can ve mal güvenliği yok diye mesajla cevap vermiş. Bu tam bir kötü örnektir”' demişti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Gençler biz bunlara ‘mankurt’ diyoruz. Mankurt beyni iğdiş edildiği için kendi toplumunu, kendi halkını, hatta kendi ailesini düşman gören, onlara saldıran kişi demektir. Her terörist bir mankurttur. Ülkesinin ve milletinin aleyhine çalışanlar da birer mankurttur" ifadesini kullanmıştı.

CHP’li Pekşen ise bu sözlere, “Kim bu ülkenin milli yapısına kumpas kurduysa Mankurt odur” karşılığını vermişti.