Mansimov'un FETÖ soruşturmasının hikayesini bizden okuyun

Mansimov'un FETÖ soruşturmasının hikayesini bizden okuyun

Mansimov'un Mahsun Kırmızıgül ile ne ilgisi var, demeyin. Evet, bu haberin Mahsun Kırmızıgül’ün sanat hayatı ile çok yakından ilgisi var. Büyük ihtimalle, kendisi de bu haberimizi merakla okuyacak.

Ama, sizi önce Azerbaycan’a götürelim. Dünyanın en büyük gemicilik şirketlerinden birisi olan Palmali Group’un sahibi Mübariz Mansimov en az bir yıldır, Azerbaycan’daki siyasi rekabetin içerisine çekilmek istendiğinden şikayet ediyordu. Örneğin, ayrılıkçı faaliyetleri nedeni ile Rusya’da tutuklanarak Azerbaycan’a iade edilen Fahrettin Abbasov lehine tanıklık etmesi için bazı kişileri ikna etmeye çalıştığı iddia ediliyordu.

Mansimov, 28 Kasım 2919’da bu konuya ilişkin olarak sosyal medya hesabında şöyle bir duyuru yapıyordu: “Bunu kulağınıza küpe yapın ve beni böyle çirkin siyasi oyunlara çekmeyin. Azerbaycan bölünmezdir ve tek parça halinde kalmalıdır. Ayrılıkçılığa izin verilmez. Azerbaycan’ın milli çıkarlarını korumak ve savunmak her birimizin yurttaşlık borcudur. Bir daha açıklıyorum: Mübariz Mansimov’a ‘ayrılıkçı’ damgası vurmak hiçbir zaman mümkün olmayacak. Benim vatanım bütün Azerbaycan’dır.”

Bu olayın hemen ardından, Azerbaycan Ulusal Kahramanı ve siyasi muhalif Oktay Gülaliyev’in 29 Ekim’de geçirdiği trafik kazası nedeniyle tedavi olması için Mansimov’un devrede olduğu iddia ediliyordu. Ne var, bunda? Derseniz, siyasi muhalif olarak tanınan bir kişinin tedavisini üstlenmek, otomatik olarak iktidar karşıtlığı olarak algılanacaktı. Bunu bilen Mansimov, hemen sosyal medya hesabında, Gülaliyev’in tedavisinin Azerbaycan devleti tarafından üstlenildiğini ve kendisine ihtiyaç olmadığını açıkladı. Oktay Gülaliyev’in tedavisi halen İstanbul’da bir hastanede devam ediyor.

Belki de, bir kırılma noktası olarak, Mübariz Mansimov 16 Aralık 2919’da yine serzenişte bulunuyordu. Bazı milletvekili adayları kendisinden maddi yardım talep ettiklerinden şikayet eden Mansimov, “size destek de, yardım da benden değil, halktan, seçmenlerden gelmelidir. Siz yine rüşvetle, parayla, yardımla milletvekili olacaksanız, sizden öncekilerden hiçbir farkınız olmayacaktır” şeklinde yazıyordu!

Bu yazının hemen ardından, Mansimov ayrılıkçılığın merkezi konumundaki Lenkeran milletvekili Hadi Recepli ile kavgaya tutuşuyordu. Recepli, ‘talış’lar hakkında ağza alınmayacak küfürleri ile sosyal medyada ünlenmişti. Mansimov köken olarak Talış değildi, ama daha önce deTalış ayrılıkçı Fahrettin Abbasov’u desteklediği dedikodularını yukarda aktarmıştık.

Rusya Abbasov’u Azerbaycan’a teslim etmişti vetesadüf müdür, bilinmez, Mansimov’un da bir süredir Ruslarla arası iyi değildi. Hatta, en büyük müşterisi Lukoil ile davalık olmuştu!

İşte tüm bu olayların gölgesinde, Mübariz Mansimov’a ilk önce Azerbaycan’da “fetöcü” suçlaması geldi. Mansimov sosyal medya hesabından sert bir açıklama yaparak suçlamaları reddetti. Azerbaycan devlet yetkilileri tarafından bu suçlamaların yapıldığını bildiren Mansimov, “Kendileri teröre destek veren bu işbazlar, Türkiye’de bazı hakim, milletvekili ve yalancı tanık bularak bana FETÖ damgası vurmak istiyorlar. Kendilerine benzeyen rüşvetçi memurlarla bu şerefsiz yola çıkmışlar” diyordu.

İşte tüm bu gelişmelerin sonunda, Palmali Group’un sahibi Mübariz Mansimov Gurbanoğlu hakkında Türkiye’de FETÖ bağlantılı soruşturma açıldığı medyaya yansıdı. Hakkında yurtdışı yasağı da getirilen Mansimov, sosyal medya hesabından şu açıklamayı yaptı:

“Sevgili Arkadaslarim, yurttaşlarim beni sevenler, namuslu bacı ve kardeslerim. Bu konuşmayı yapmak zorundayım. Bana karşı çok çirkin bir oyun kuruluyor. Beni terörle, FETÖ terör örgütü ile ilişkide ve casuslukda yalandan itham ederek üzerime suç atmak istiyorlar. Bunu yapanlarda bir grup kendi çıkarlarını gözetliyenlerdir.

Bildiğiniz kimi men haklarımı savunmak üçün ali mahkemelere baş vurmuşum. Bu hukuk savaşını kaybedecek ve bu günün artık yakın olduğunu gören özel ve devlet şirketleri iyice hırçınlaşmaya başladı. İnsan hırçınlaştıkça gözü ve mantığı kör olur ve peş peşe hatalar yapar. Hukuku, adaletsizliği parayla almaya kalkıyorlar. Parayla! Benim eski satılmış çalışanlarımı, bazı hakimleri, devlet adamlarını satılan mal gibi almışlar. Onlar da mal gibi paranın kulu olmuş, ne şeref kalmış ne de namus. Hırsızlar, hainler ve FETÖ-cular bitarfda kalmış, bunlar beni akılalmaz şeylerle suçluyorlar.

Tüm bunlara gülüb geçiyorum, bir zamanlar o hocanın peşinde koşanlar şimdi bana saçma, akıl almaz iftiralarla geliyorlar. Bunların hepsi yalan tümü uydurmadır və bunları çok kolaylıkla ispat etmek hiç de zor değil. Onlar bunu etdi ve bir gün bunun cezasını çekecekler. Allahın adaleti kılınc gibi keskindir.

Zavallılar, bunu bir türlü anlamadınız, sizin sahipleriniz yarın sizi de satacak! Beni en çok üzeni söyleyim, bu satılmışların içinde benim hemşerilerim var. Azerbaycan Türkleri. Beni düşman mı zannettiniz? Ben düşman değilim! Ve bunu bilin sizin yaptığınız bu şerefsizliği düşman bile yapmazdı. Bu beni derinden yaraladı. Bana FETO cu demektense kendinize, geçmişinize ve çocuklarınızın nerde eğitim aldığına bakın. Siz zan ediyorsunuz bundan kimsenin haberi yok mu? Bu kadar mı safsınız? Ya da karşınızdakileri kandırıyorsunuz?

Ay zavallılar siz hala anmadınız, benim için ne mal ne de devlet, namus ve şeref önde gider. Bunlar sizde olmadığı için beni anlamakta zorluk çekiyorsunuz. Ben her zaman helal kazandım helal da para harcadım. Benim Allah’ım var ve ben her zaman Allah’ımla oldum. O beni hiç bir zaman yalnız bırakmadı. Sizin sonunuzu ise ben hiç düşünemiyorum.”

Gelişmeler ne yönde ilerleyecek, hep birlikte göreceğiz. Ancak, Mansimov’un bir özelliği de, Mahsun Kırmızıgül filmlerinin finansörü olmasıydı. Mansimov’un ticari geleceği büyük ihtimalle Mahsun Kırmızıgül’ün sanat hayatını da yakından ilgilendiriyor olmalı.