Marmara Üniversitesi öğrencilerinden protesto

Marmara Üniversitesi öğrencilerinden protesto

Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğrencileri dün eğitime elverişsiz binaları nedeniyle rektörlüğe yürüdü.

Marmara Üniversitesi 23 Eylül pazartesi günü itibariyle eğitim öğretim yılına başladı. Kampüsleri bu yıl Göztepe Kampüsü'ne taşınan hukuk ve iletişim fakülteleri öğrencileri, devam eden inşaat ve temizlik çalışmaları nedeniyle sabah kapıda kaldı.

Marmara Üniversitesi eğitim öğretim yılına başlarken şantiye hâlindeki fakülte binaları ile gündeme gelmişti. Dün ise dersliklerin yetersizliği nedeniyle kapıda kalan öğrenciler sınıfta kalan arkadaşlarına eğitim haklarını almak için tepki gösterme çağrısı yaptılar. Derse gelen hocalar öğrencilere “Sınıfa girebilen girsin kalanlar kalsın bu seferlik bir şey olmaz “ dediler. Hocalarının bu yorumuna tepki gösteren öğrencilerin yüzüne sınıf kapısı kapatıldı. Bunun ardından öğrenciler alkış ve sloganlarla rektörlük binasına yürüdüler.

Öğrencilerin aralarından seçtikleri iki öğrenci temsilcisi, rektörle görüştü.

REKTÖRLE GÖRÜŞME

Rektörlük binasının önündeki öğrencilerin talepleri şu şekilde:

“1- Amfilerin yetersizliği sebebiyle öğrencilerin derslere girememesinden dolayı oluşan mağduriyetin derhal giderilmesi.

2- İnşaat halindeki fakülte binasının içinde bulunan işçilerin, akademisyenlerin ve öğrencilerin can güvenliğinin sağlanması ve gerekli iş güvenliği önlemlerinin alınması.

3- Bundan sonraki tüm gelişmelerin öğrencilere e-mail yoluyla haber verilmesi.”