'Megri megri'den Afrin'e...

'Megri megri'den Afrin'e...

2013 yılında çözüm sürecinde Şivan Perver ile birlikte Erdoğan'ın karşısında 'Megri Megri'yi söyleyen İbrahim Tatlıses şimdi de konjonktüre uyarak 'Yaylalar' türküsünü söyleyerek sosyal medya kullanıcılarından büyük tepki topladı. Geziye katılan isimler arasında çözüm sürecinde, 'Türk Bayrağı'nın ismi değişebilir' diyen Hilal Kaplan ile, 'Bizim askerlerin, eşleri ve sevgilileri de Güneydoğu'daki gaziler için marif takvimine soyunsun' diyen Nagehan Alçı’

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, partisinin kongresi için Hatay'daydı... Cumhurbaşkanlığı forslu asker ziyaretinde Erdoğan'a birçok sanatçı, sporcu da eşlik etti. Afrin operasyonlarının şova dönüştürülmesine muhalefet kanadı tepki gösterdi. Daha önce Şivan Perver ile 'megri megri' şarkısını söyleyen Tatlıses'in Hatay ziyaretinden "Yaylar" türküsünü söylemesi büyük tepki aldı.

AKP Hükümeti'nin ‘Kürt açılımı’ yaptığı dönemde, PKK'ya övgüler dizen, Türk Bayrağı'nın isminin değiştirilmesinin konuşulabileceğini iddia eden Hilal Kaplan ile Nagehan Alçı'ya sosyal medyadan büyük tepki geldi. CHP Genel Başkan Yardımcısı Tuncay Özkan twitter hesabından tepkisini, "PKK'yla açılım yaparken 'megri megri' açılım bitince 'yaylalar yaylalar' Bu riyakârlığı unutmayacağız, unutturmayacağız!" şeklinde gösterdi. Özkan'ın yayınladığı video kısa sürede binlerce paylaşım aldı.

CHP Ankara milletvekili Bülent Kuşoğlu, twitter'dan "Megri megri ile askerin kolunu kanadını bağlayanlar şimdi yaylalar yaylalar ile askerin kanadının altına girmeye çalışıyor. Dün öyle bugün böyle... Memleket sonra önce sandık..." diye yazdı.

CHP Parti Meclisi Üyesi, Ergenekon mağduru, Teğmen Mehmet Ali Çelebi, "Hale bak. Disiplin yerlerde. Atatürk’ün dediği gibi: 
“Bir ordunun kıymeti zabitan ve kumanda heyetinin kıymeti ile ölçülür." dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Orgeneral Hulusi Akar'la Mehmetçiğe moral vermek için Hatay'a giden ünlüler kafilesinde yer alan Hilal Kaplan ve Nagehan Alçı daha önce Türk Silahlı Kuvvetleri aleyhinde çok ağır mesajlar paylaşmışlardı.

İŞTE ALÇI VE KAPLAN'IN O PAYLAŞIMLARI:

BUNLAR DA ALÇI VE KAPLAN'IN HATAY'A ASKERE MORAZ ZİYERETİNE GÖTÜRÜLMESİNE VERİLEN TEPKİLER: