Mehmetçiğe sıfır noktasında mehterli uğurlama

Mehmetçiğe sıfır noktasında mehterli uğurlama

Hatay Büyükşehir Belediyesi Mehteran Takımı, Türk Silahlı Kuvvetleri'nce başlatılan ‘Zeytin Dalı Harekatı’ operasyonuna katılan ve sınır hattında bekleyen askerlere mehteran takı ile moral verdi. Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı CHP'li Doç. Dr. Lütfü Savaş YURT gazetesine yaptığı açıklamada, 'devletimizin, ordumuzun yanındayız' dedi. Savaş, Afrin Operasyonu ile ilgili de önemli mesajlar verdi. 

Barış CAN / YURT

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK), Suriye'nin kuzeybatısındaki Afrin bölgesinde PYD/PKK'ya yönelik harekâtına, Hatay Büyükşehir Belediyesi Mehteran Takımı’ndan moral desteği geldi. Büyük Şehir Belediyesi'nin Mehteran Takımı, Reyhanlı'nın sıfır noktasında bulunan Olukbaşı Köyü'nde her an göreve hazır bekleyen Takviye Kuvvet'e moral verdi.

Harekâtın başladığı ilk günden bu yana Mehmetçiğin geçiş güzergâhında bayraklarla destek veren halkın yanı sıra Hatay Büyükşehir Belediyesi de askerlere elinden gelen desteği veriyor.

Sınırın sıfır noktasına giden mehteran takımı da söylediği marşlarla Mehmetçiğe destek verdi. Mehteran takımı Afrin’e gidecek olan Mehmetçiğe 'Fetih' ve 'Malazgirt' gibi çok sayıda marşı seslendirdi. 

'DEVLETİMİZİN, ORDUMUZUN YANINDAYIZ'

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı CHP'li Doç. Dr. Lütfü Savaş, Mehmetçiğe mehreranlı uğurlama ve Suriye'nin kuzeybatısında Türk askerinin başlattığı Zaeytin Dalı Harekatı'na ilişkin olarak "Bu sadece Hatay için değil tüm ülkemiz için önemli bir hamleydi. Ordumuz hem bu coğrafyada düzen olsun, Suriye’nin toprak bütünlüğü bozulmasın hem de Türkiye sınırındaki bundan sonraki süreç içerisinde olacak tehlikeleri bertaraf etmek için bir hamle yaptı. Tabi ki biz devletimizin, ordumuzun yanındayız. Var gücümüzle onların yanında ve yardımındayız. Giderken de coşkulu, korkusuz ve manevi duygularla bu işe başlamaları için Mehteran takımımızı sınırda mesai yaptırdık. Arkadaşlarımız sıfır noktasına, Türkiye sınırının çıkışına gittiler" ifadelerini kullandı.

'HATAY HALKI TEK VÜCUT OLDU'

"Hatay halkı tek vücut olmuş şekilde ordumuzun yanında" diyen Savaş, Hatay halkı zaten 6 buçuk yıldır devletimizden, ordumuzdan bu hamleyi bekliyordu. Devletimizin bu coğrafyada daha aktif bir politika gütmesini bekliyordu.  Çünkü bu coğrafyada güç çok önemlidir. O gücünüzü hissettirmeniz lazım. Sakin durdukça insanlar Türkiye üzerine, sınırlarımız üzerine, Hatay üzerine hesaplar yapıyor. Okyanus ötesinden gelip bu coğrafyada hesap yapan devletler varsa biz komşu ülkeyiz… Önce kendi güvenliğimizi sonra da komşumuzun devlet bütünlüğünü sağlamak için bu harekete girdi devletimiz, destekliyoruz" dedi.  

'KOMŞULARIMIZDAKİ BİRLİĞİ BOZMAK İSTEYEN ZİHNİYET BİR GÜN GELİR KENDİ İÇİMİZDEKİ BÜTÜNLÜĞÜ DE BOZMAK İSTEYEBİLİR' 

Suriye tarafından dün, Reyhanlı'ya atılan roketlere ilişkin Savaş, "Üzücü bir durum, Suriye’den gelip geçici kalan bir vatandaş hayatını kaybetti. 40 civarında da insanımız yaralandı. Hepsine geçmiş olsun diyoruz, ölen vatandaşa da Allah’tan rahmet diliyoruz. Hem Reyhanlı’ya hem Kilise atan roket atan rampalar dün yok edildi. TSK bertaraf etmiş bu da sevindirici bir şey. Bizim, daha doğrusu daha doğrusu ülkemizin amacı bu sınırlarda huzur ve barışın sağlanması. Parçalanmak üzere olan Suriye coğrafyasında bir bütün halinde geleceğe taşınmasıdır. Çünkü kendi ülkemizde bütünlük istiyorsak, komşularımızın da bütünlüğü önemli… Komşularımızdaki bütünlüğü bozmak isteyen zihniyet bir gün gelir kendi içimizdeki bütünlüğü de bozmak isteyebilir. Ortadoğu’yu küçük küçük parçalara, devletlere bölünme zihniyetini bertaraf etmek için ordumuzun yapmış olduğu bu hareket çok önemliydi. Çünkü orada kurulan ve kurulmak istenen yapı, sınır güvenliğinden çok orada otonom bir devlet oluşturmak için hazırlanan bir yapıydı. Bunu herkes görüyor biz de görüyoruz. Bu yapının bertaraf edilmesi, hem kendi güvenliğimiz açısından hem de komşumuzun güvenliği ve toprak bütünlüğü açısından çok önemliydi" dedi.

Savaş sözlerini şöyle sürdürdü:

İnşallah hiçbir askerimizin, komutanımızın burnu kanamadan bu operasyon hızlı ve sağlıklı sonuçlanır. Ordumuzun beklediği sonucu alırız. Biz de huzur içerisinde bu coğrafyada yaşamaya devam ederiz. Bu sayede komşularımızın da toprak bütünlüğü sağlanmış olur.