Mehmetçiğin gözyaşları

Mehmetçiğin gözyaşları

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu, Türk milletinin büyük önderi Gazi Mustafa Kemal Atatürk, sonsuzluğa ulaşmasının 81. Yılında tüm yurtta anılıyor.

Anıtkabir'de düzenlenen resmi törende Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Atatürk'ün huzuruna çıkarak çelenk koydu ve Anıtkabir Özel Defteri'ni imzaladı.

Dolmabahçe'de düzenlenen törende, Atatürk'ün son nefesini verdiği odada yatağının başında nöbet tutan Mehmetçik’in gözlerinden süzülen gözyaşları ise, tüm Türkiye’nin duygularını ifade ediyordu.

Anıtkabir’de düzenlenen törende Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ile Kuvvet Komutanları ile devlet erkânı yer aldı. HDP’den hiçbir temsilcinin katılmamış olması dikkati çekti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Anıtkabir Mozolesi’ne çelenk koymasının ardından heyet 2 dakikalık saygı duruşun da bulundu. Saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı okundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan daha sonra Misak-ı Millî Kulesi’nde Anıtkabir Özel Defteri’ni imzaladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Anıtkabir Özel Defteri’ne şöyle yazdı:

Kurtuluş Savaşımızın Başkomutanı, cumhuriyetimizin kurucusu, ilk cumhurbaşkanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ahirete irtihalinin 81. yılında bir kez da rahmetle yad ediyoruz.

Merhum Atatürk ve silah arkadaşlarıyla bin yıldır bu toprakları bize vatan yapmak için mücadele eden tüm şehitlerimizin ve gazilerimizin aziz hatıraları milletimizin kalbinde hep yaşayacaktır.

Kendisinin emaneti olarak cumhuriyetimizi ilelebet yaşamak, yaşatmak, geliştirmek, güçlendirmek için tüm gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz.

Ruhu şad olsun…

Recep Tayyip Erdoğan

Türkiye Cumhurbaşkanı

AK Parti Genel Başkanı.