Melih Gökçek Suriyelileri silahlandırma çağrısı yaptı

Melih Gökçek Suriyelileri silahlandırma çağrısı yaptı

Ankara'nın eski Belediye Başkanı Melih Gökçek, Suriyeliler hakkında skandal bir paylaşımda bulundu.

Yurt Haber Merkezi

Ankara'nın eski Belediye Başkanı AKP'li Melih Gökçek, Türkiye'deki Suriyeli sığınmacılar hakkında skandal bir paylaşımda bulundu. Suriye'deki savaştan kaçıp ülkeye sığınan Suriyelilerin 35 yaş üstü erkekler ile kadın ve çocuklarının ülkede kalmasını ve misafir olarak görülmesini savunan Gökçek, 35 yaş altındaki erkeklerin silah altına alınıp eğitilerek Suriye'ye gönderilmesi gerektiğini yazdı.

Gökçek, "Türkiye'de yaşayan 35 yaşın altında eli silah tutan ne kadar Suriyeli varsa Türkiye'de kurulacak kamplarda askeri eğitime alınmalı ve Suriye cephelerine gönderilmeli. Bu uygulamaya yanaşmayan veya kabul etmeyen 35 yaş altı Suriyeliler derhal sınırdışı edilmeli" ifadelerini kullandı.

Gökçek'in skandal önerisi, sosyal medyada tepkiyle karşılandı.

Gökçek, daha önce oğlunun sahibi olduğu Beyaz TV ekranlarında muhalefete "Suriyeliler üzerinden kavga çıkarmaya çalışıyorlar" diye yüklenmiş, muhalefeti ülkede Suriyeli-Türk ayrımı yaparak halkı bölmekle suçlamıştı. Her devrin adamı Gökçek'in fikirlerinin, 31 Mart seçimlerinin kaybedilmesinin ardından halkın Suriyelilere tepkisi yüzünden oy vermediği algısıyla değiştiği yorumları yapıldı.

İŞTE O VİDEO: