‘Memleketi ecinniler mi yönetiyor?’

‘Memleketi ecinniler mi yönetiyor?’

YURT yazarı Cilasun, çevrede geçiminden memnun olan tek kişi göremediğini, enflasyonun çift rakamlardan inmediğini, en son Erdoğan’ın bile ‘Beni dinlemiyorlar’ diye şikayetçi olduğunu belirtti. Ancak TÜİK anketine göre halkın yüzde 50’sinin memnun olduğunu kaydeden Cilasun, “Donakalıyorum! Ben paralel bir uzay ülkesinde mi yaşıyorum? Her şeyi bana başka, halkımıza başka ecinniler mi gösteriyor?’ diye yazdı.

YURT yazarı Uğur Cilasun, ‘’Ben bu ülkeden başka, paralel bir uzay ülkesinde mi yaşıyorum?’ Yoksa memleketi ecinniler mi yönetiyor? Her şeyi bana başka, halkımıza başka bu ecinniler mi gösteriyor?” diye yazdı.

Cilasun, ‘Ecinniler’ başlıklı yazısında, “Başlığa bakıp da size, Dostoyevski’nin o ünlü eserinden bahsedeceğimi sanmayın. Son günlerde bende, yavaş yavaş başlayan bir şüpheden, bir görüntü bulanıklığından şikâyet edeceğim” dedikten sonra şu görüşleri dile getirdi:

‘BEN BİR HEKİMİM’

Değerli okurlarım, ben bir hekimim. Akıl sağlığım, bir hekim olarak bana yerinde gibi görünüyor. Hekim olduğum için, doğal olarak arkadaş-dost çevremin büyük çoğunluğu da her branştan hekimlerden oluşuyor. Onlar da bende bir anormallik görmüyorlar. Bazılarına, özellikle psikiyatrist dostlarıma şikâyetlerimden söz ediyorum. Kuruntularımı anlatıyorum. Ciddiye almıyorlar, gülüp geçiyorlar.

Zihin bulanıklığım, kendimle, ailemle, yakın çevremle ilgili değil. Daha çok içinde yaşadığımız dünyayı, özellikle de çok sevdiğim ülkemi eskisi gibi algılayamamaktan şikâyetçiyim.

Çok genç yaşlarımdan beri siyasete, ülke yönetimine ilgi duyarım. Onun için başıma gelmeyen de kalmadı zaten. Ama hiç şimdiki kadar algılama güçlükleri, tanımlama zorlukları içerisine düşmedim.

‘GEÇİMİNDEN MEMNUN TEK KİŞİ GÖREMİYORUM’

Efendim, yakın-uzak çevremde halinden, geçiminden memnun bir tek kişi göremiyorum. Herkes bir şeylerden şikâyet ediyor. İyi yönetilemediğimizi söylüyor.

TV’leri izliyor, gazeteleri okuyorum. Zaten emekliyim, başka işim yok.

Enflasyon oranı her ay açıklanıyor. Hiç çift rakamlardan aşağı inmiyor. En son Mart ayında 10,23 olarak kayıtlara geçti.  Çarşı-pazara bakarak buna da inanmak güç ama hadi doğru diyelim. Bu, cebimizdeki paranın, maaşımızın yüzde 10’undan fazlası gitti demektir. Yöneticilerimiz, hiç bir şey olmamış gibi ne kadar zenginleştiğimizi söylüyor. Aklım bulanıveriyor.

Dolar 4 TL’yi geçti. Avro 5 TL’ye vurdu. Binali Bey Mart ayı ihracatımızın yüzde 14 arttığını, ekonomik büyümemizin yüzde 7,5 artışa ulaşarak rekor kırdığımızı açıklıyor. Tam sevineyim diyorum, akşam haberlerinde ithalatımızın bunun iki katından fazla arttığını, bu nedenle cari açığımızın da rekor kırdığını söylüyorlar. Bu ikilem canımı yakıyor. Psikiyatristler, kişilere, özellikte çocuklukta  verilen çelişkili mesajların, ruh sağlığını olumsuz etkileyen  en önemli faktör olduğunu belirtiyorlar. Ben de, bu yaşıma rağmen bu etkiden kurtulamıyorum.

Haberler, ‘’çiftçi kan ağlıyor’’ diye başlıyor. Ekrana çıkan çiftçiler, mazotun, gübrenin, tarım girdilerinin neredeyse tümünün dolara endeksli olduğunu, bu nedenle artık ekim yapamadıklarını yana yakıla anlatıyorlar. Ekonomi Bakanı, ‘’ekonomimiz uçuyor’’ diyor. İşçiler ağlıyor; taşeron işçiler ‘’köleyiz’’ diye inliyor. İşsizlik yüzde 20’lerde; Üniversite mezunlarının neredeyse yarısı boşta geziyor. Emekliler yarı ölü haldeler.

‘HALKIN YÜZDE 50’Sİ MEMNUN ÇIKIYOR’

TÜİK anket yapıyor; Halkımızın yüzde 50’si ‘’hayatından memnun’’ çıkıyor. Aklım bir gidip bir geliyor.

En son Tayyip Bey şikâyet ediyor. ‘’Beni dinlemiyorlar’’ diyor. ‘’Faizleri indirin diyorum; ‘’peki’’ diyorlar. Yurt dışına gidiyorum, arkamdan faizleri artırıyorlar. Bu nasıl iş?’’ diyor. Anketler, Tayyip Bey’in toplumdaki beğenisinin yüzde 60’lara dayandığını gösteriyor.

Donakalıyorum! ‘’Yarabbim bu nedir böyle?’’ diyorum. ‘’Ben bu ülkeden başka, paralel bir uzay ülkesinde mi yaşıyorum?’’ Yoksa memleketi ecinniler mi yönetiyor? Her şeyi bana başka, halkımıza başka bu ecinniler mi gösteriyor?

Vallahi anlayamıyorum, zihnim bulanıyor.”