Meteoroloji 35 il için kar uyarısı yaptı

Meteoroloji 35 il için kar uyarısı yaptı

Ankara başta olmak üzere 23 Ocak perşembe günü yeni bir kar yağışı etkili olacak. Meteoroloji İşleri Müdürlüğü son hava durumu tahmininde 35 ilin kar yağışından etkileneceğini duyurdu.

Türkiye yeni bir soğuk hava dalgası ve kar yağışının etkisi altına girecek. Pazartesi gününden itibaren etkili olan kar yağışı bir çok ilde yolların kapanmasına sebep oldu. İstanbul bu kar yağışındanda nasiplenemezken, meteorolojiden 23 ocak perşembe ve 24 ocak cuma günü için uyarılar şimdiden geldi. Bir gün mola veren kar yağışı haftanın son iki gününde yeniden etkili olacak. İşte kar yağışı altındaki iller ve son hava durumu tahmini:

Meteorolojinin yaptığı son hava durumu analizlerine göre kar yağışı çarşamba günü mola verdikten sonra yeniden etkili olmaya başlayacak. Özellikle perşembe günü iç bölgeler ile doğu anadolu da yoğun kar yağışı bekleniyor. Başta Ankara olmak üzere 35 ilde kar yağışı etkili olacak. Kar yağışını hissedecek iller şöyle: Ankara, Bilecik, Kütahya, Eskişehir, Bolu, Karabük, Çankırı, Kastamonu, Çorum, Amasya, Kırşehir, Nevşehir, Kayseri, Niğde, Aksaray, Karaman, Konya, Afyonkarahisar, Sivas, Tokat, Gümüşhane, Bayburt, Erzincan, Erzurum, Tunceli, Bingöl, Muş, Artvin, Ardahan, Van, Ağrı, Iğdır, Hakkari, Bitlis ve Şırnak. 

İSTANBUL'DA KAR YAĞIŞI
Meteoroloji uzmanlarının İstanbul için öngördüğü kar yağışı beklendiği düzeyde olmadı. Pazartesi günü Silivri ve Çatalca gibi kentin dış kesimlerinde görülen kar yağışı kentin yüksek kesimlerinde hafif bir etki yarattı. İstanbul için perşembe ve cuma günü beklenen kar yağışı da yerini yağmura bırakacak görünüyor.