Meteoroloji uyardı!

Meteoroloji uyardı!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM) Karadeniz ve Marmara Bölgesi için uyarıda bulundu

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM) Önümüzdeki beş güne ilişkin beklenen sıcaklık değerlerini resmi internet sitesi üzerinden paylaştı. Karadeniz'deki birçok il için gök gürültülü sağanak yağış uyarısında bulundu ve oluşabilecek ani sel, su baskını ve yıldırım tehlikesine dikkat çekti.

KARADENİZ'DE SAĞANAK YAĞIŞ
Bugün gece saatlerinden sonra Orta ve Doğu Karadeniz kıyılarında görülmesi beklenen sağanak yağışların, Pazar günü sabah saatlerine kadar Ordu, Giresun ve Trabzon'da kuvvetli (21-50 kg/m2), Giresun'un doğu ilçeleri ile Trabzon'un batı ilçelerinde çok kuvvetli (51-75 kg/m2), Rize ile Artvin kuzey ilçelerinde şiddetli (76-100 kg/m2) olması beklendiği duyuruldu. Kuvvetli yağışlarla birlikte heyelan, sel, su baskını, ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklar yaşanabileceğini belirten MGM bu olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiğini vurguladı.

MARMARA'DA SICAKLIKLAR DÜŞÜYOR
Marmara Bölgesi'nde sıcaklıkların 1 ila 3 derece azalacağı ve bölgede havanın parçalı bulutlu olacağını bildiren MGM, Kocaeli ve Sakarya çevrelerinin aralıklı sağanak yağışlı geçeceğini, buralarda da sıcaklıkların 1 ila 3 derece azalacağı öngörüldüğünü açıkladı.