Metin Feyzioğlu'ndan açıklama

Metin Feyzioğlu'ndan açıklama

İran Devrim Muhafızlarının Kudüs Gücü Komutanı Kasım Süleymani'nin öldürülmesi sonrası Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu açıklama yaptı

Feyzioğlu, ABD'nin iç politika hamlesi olarak yorumladığı operasyonun bölgeyi büyük tehlikelerle baş başa bıraktığını dile getirerek, "Türkiye’ye sağduyu, bilgelik ve sahip olduğu engin tecrübe ile diplomasi alanında eskisinden de büyük görevler düşmektedir." ifadelerini kullandı.

Feyzioğlu'nun açıklaması şöyle:

"ABD’nin, İran Devrim Muhafızları’nın silahlı kolu olan Kudüs Gücü’nün efsanevi komutanı Kasım Süleymani’yi Irak’ta füze ile öldürmesi Ortadoğu’yu daha da karıştıracaktır. Bu, Türkiye’yi çok yakından ilgilendirmektedir. Ortadoğu’da dengeleri korumak, barış isteyen herkes için artık daha zordur. Bizim açımızdan en önemli konu; Barış Pınarı Harekatı’nda elde ettiğimiz askeri ve diplomatik başarının Cenevre’de hazırlanmakta olan Suriye Anayasası’nda da korunması olmalıdır. Bu noktada Suriye’nin eyaletlere bölünmeyerek üniter devlet yapısını korumasını isteyen sadece üç devlet vardır. Bunlar; Türkiye, İran ve Suriye. İran artık daha keskin davranacaktır. Bu da müzakereleri etkileyecektir. ABD’nin daha ziyade iç politika hamlesi olarak gerçekleştirdiğini düşündüğüm bu operasyonu, bölgemizi bugünden görülemeyecek büyük tehlikelerle baş başa bırakmıştır. Bu sebeple Türkiye’ye sağduyu, bilgelik ve sahip olduğu engin tecrübe ile diplomasi alanında eskisinden de büyük görevler düşmektedir."