MHP'li üye de Erdoğan aleyhine oy verdi...

MHP'li üye de Erdoğan aleyhine oy verdi...

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, uzun yıllardır Diyarbakır’ın ana arterlerinde yer alan posterleri, Bağlar İlçe Seçim Kurulu’nun oy çokluğu ile aldığı karar nedeniyle kaldırılacak.

Cumhuriyet'ten Mahmut Oral'ın haberine göre, HDP’nin avukatı Mehmet Öner Bağlar İlçe Seçim Kurulu’na bavurarak, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın posterlerinin kaldırılmasını talep etti.

Bunun üzerine karar veren Bağlar İlçe Seçim Kurulu, Erdoğan’ın posterlerinin kaldırılmasına karar verdi.

MHP’li üyenin de kaldırılması yönünde oy verdiği kararın gerekçesinde şu ifadeler kullanıldı:

“HDP’nin avukatı Mehmet Öner’in talebinin kabulü ile 298 Sayılı Seçimlerin Temel Hükümleri ve Seçmen Kütükleri Hakkında Kanun’un 60 ve 61. maddeleri ile Cumhurbaşkanı seçimi propagandasının usul ve esaslarını düzenleyen YSK Başkanlığının 26.5.2018 tarih ve 331 sayılı kararına aykırı olarak, Diyarbakır Havaalanı’ndan Diyarbakır Adliyesi’ne giden yolun Bağlar İlçe Seçim Bölgesi sınırlarında kalan kısmının orta refüjlerinde yer alan aydınlatma direklerine asılan cumhurbaşkanı adaylarından Recep Tayyip Erdoğan’ın posterlerinin kaldırılmasına, karar gereğinin yerine getirilmesi için Bağlar Kaymakamlığı ve Bağlar Belediye Başkanlığına yazı yazılmasına oy çokluğu ile karar verildi."