MHP'li Yalçın :Sıkıyorsa buyurun sokağa çıkın!

MHP'li Yalçın :Sıkıyorsa buyurun sokağa çıkın!

MHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Semih Yalçın, DEVA Gelecek Partisi için “mikroskobik oluşum” ve “Küçük Altılı” benzetmesi yaparken CHP’ye de “sıkıyorsa buyurun sokağa çıkın” dedi.


Yalçın, gazeteci Necdet Saraç'ın 15 Ekim günü “Sokak hazır, muhalefetin silkelenmesini bekliyor” başlıklı yazısına tepki gösterdi. "Zillet ittifakının medyadaki ve siyasetteki sözcülerinin; uzunca bir süredir sokak eylemleri çığırtkanlığı ve kaos tellallığı yaparak, ülkede toplumsal çatışma yaratma peşinde olduğu dikkati çekmektedir" diyen Yalçın, Saraç hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını açıkladı.

Yalçın'ın yaptığı yazılı basın açıklmasından satır başları şöyle:                                                                                                               

"KÜÇÜK ALTILI KAOS PEŞİNDE: Başını CHP’nin çektiği zillet ittifakı, Gelecek ve Deva Partileri gibi iki mikroskobik oluşumu da yanına katarak politikanın “Küçük Altılı”sı hâline gelmiştir. Zillet ittifakının medyadaki ve siyasetteki sözcülerinin; uzunca bir süredir sokak eylemleri çığırtkanlığı ve kaos tellallığı yaparak, ülkede toplumsal çatışma yaratma peşinde olduğu dikkati çekmektedir.

ASKIDA EKMEK HAYIR KAPISIDIR: Psikogenetik açıdan darbeci ve müdahaleci bir parti olan CHP, iktidarı meşru yollardan elde edemeyeceğini gördüğünden; her vasıtaya başvurarak, her konuyu bahane ederek yönetimi ele geçirmek için kolları sıvamıştır. Öyle ki CHP, kriz çığırtkanlığına MHP Lideri Devlet Bahçeli’nin askıda ekmek kampanyası bile malzeme yapılmaktadır. Ecdadımızın sosyal dayanışma geleneğinin ulvi bir parçası olan askıda ekmek, MHP Lideri Devlet Bahçeli’nin uzun zamandan beri rağbet gösterdiği ve açık tutmaya çalıştığı bir hayır kapısıdır.

NECDET SARAÇ SİVİL DARBECİDİR: CHP’nin medyadaki sözcülüğünü üstlenen Necdet Saraç, 15 Ekim günkü yazısında, 'Sokak hazır, muhalefetin silkelenmesini bekliyor!' başlığını atarak CHP’nin gerçek niyetini açık etmiştir. Saraç’ın, bu apaçık provokasyonun arkasında, demokrasiyi rafa kaldırıp gayrimeşru yollardan iktidarı ele geçirerek bir sivil darbeyle CHP’yi iş başına getirme hesapları vardır. 

HALK DEĞİL, CHP ÖFKELİ: Geçici ekonomik tabloyu, dış politikada yaşanan sorunları ve uzun süren pandeminin biriktirdiği bıkkınlığı toplumsal öfkeye dönüştürmeye çalışan CHP; buradan demokrasiye müdahale için gerekçe çıkarmaya çalışmaktadır. Oysa halk iktidara ve Cumhur İttifakına desteğini sürdürmektedir. Öfke birikimi halkta değil, iktidara uzanamayan CHP ve yancıları arasındadır.  

SIKIYORSA SOKAĞA ÇIKSINLAR: Gezi ve 15 Temmuz benzeri yeni bir macerayla sosyal kaos yaratma peşinde koşan CHP, anlaşılan geçmişte yaşananlardan ibret almamakta ısrarcıdır. MHP olarak, uslanmak bilmeyen bu demokrasi suikastçılarına davetiye çıkarıyoruz: Sıkıyorsa buyurun sokağa çıkın!

BAHÇELİ, TTB’Yİ YERLE YEKSAN ETTİ: MHP, gerek askıda ekmek gibi toplumsal dayanışmayı yaygınlaştıran kampanyaları ve gerekse siyaset platformunda millî mutabakatı güçlendiren hamleleriyle CHP ve bağlaşıklarının oyunlarını bozmuştur. Bağlaşıklardan sokak eylemlerine hazırlanan Tabipler Birliğinin oyununu da MHP lideri yer ile yeksan etmiştir."