MHP'nin önerisine AKP'den cevap: Gündemimizde yok'

MHP'nin önerisine AKP'den cevap: Gündemimizde yok'

AKP Sözcüsü Çelik, partisinin gündeminde af konusunun bulunmadığını, bu konuda pozisyonlarının aynı olduğunu söyledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında yapılan AKP MYK toplantısı 3 saatin ardından sona erdi.

AKP Sözcüsü Ömer Çelik,  af tartışmalarına ilişkin "Bizim gündemimizde yok. Daha önceki pozisyonumuzda bir değişiklik yok" açıklamasını yaptı.

AKP MYK toplantısı sonrasında parti sözcüsü Ömer Çelik açıklamada bulundu. Çelik, MHP'nin gündeme getirdiği af tartışmalarına ilişkin "Bir değişiklik yok... Gündemimizde bu konu yok. Kurullarımızda bir değerlendirme olmadı" dedi.

MACRON'A CEVAP

Çelik, Fransa Cumhurbaşkanı Macron'nun  açıklamalarını ilişkin ise şunları söyledi:

"Macron'un açıklamalarını hayretle karşılıyoruz. Sayın Macron'un kullandığı kavramlara hakim olmadığını görüyorum. Türkiye, Atatürk Türkiyesi değil diye bir ifade kullanıyor. Kurucu liderinin gösterdiği hedefler doğrultusunda yürüyen bir Türkiye var. Sanki Türkiye'de laiklikte bir aşınma varmış gibi ifadeler kullanıyor. İslami terör diye son derece yanlış bir ifadeyi kullanmaya devam ediyor. Bunlar orta düzeyde oryantalist yaklaşımlardır.

Sayın Fransa cumhurbaşkanından hem Türkiye'ye yönelik sağduyulu ifadeler duymak isteriz hem de İslam ve terör kelimelerinin yan yana kullanılmasının ne kadar yanlış olduğunu söylemek isteriz."

SEÇİMDE İTTİFAK

Çelik, "Yerel seçimlerde de Cumhur İttifakı olacak mı?" sorusuna "Yerel seçimde 'böyle bir şey olur olmaz' gibisinden şu anda bir değerlendirmemiz yok. Daha onlara vakit var" yanıtını verdi.