MHP'de Arınç çatlağı: O isim görevden alındı

MHP'de Arınç çatlağı: O isim görevden alındı

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli geçtiğimiz günlerde sert ifadelerle Bülent Arınç'ı hedef almıştı. Ancak MHP Genel Merkezi, Arınç'ı hedef alan Balıkesir İl Başkanı Orhan Dereli'yi Cumhur İttifakı'nın ruhuna aykırı davrandığı gerekçesiyle görevden aldı.

MHP Balıkesir İl Başkanı Orhan Dereli, genel merkez tarafından görevden alındı. Dereli'nin yerine Ekrem Gökay Yüksel atandı. Dereli'nin ise, Cumhur İttifakı'nın ruhuna aykırı davrandığı gerekçesiyle görevden alındığı belirtildi. 

Balıkesir'de MHP çevrelerinin aktardığına göre, görevden alınan Orhan Dereli'nin 31 Mart yerel seçimleri öncesinden beri Cumhur İttifakı'na aykırı ifadeleri olduğu, son olarak ise, Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Bülent Arınç'ı sosyal medyada hedef alan paylaşımlarının bardağı taşıran son damla olduğu öne sürüldü. 

Partili kaynaklar, "Orhan Dereli, genel başkan Devlet Bahçeli'nin Bülent Arınç'ı eleştirdiği için o paylaşımları yaptı. Bu paylaşımlar genel merkeze bildirildi ve görevden alınmasına gerekçe yapıldı" diyerek MHP Genel Merkezine tepki gösterdi. Dereli'nin Arınç'ı hedef alan sözlerinde, "temsil ettiği köhne zihniyet, kuyruk acısı" gibi ifadeleri kullanması dikkat çekti. 

Dereli, görevden alınmasının ardındna henüz bir açıklama yapmazken, sosyal medya hesabından "Devir birbirinin arkasından konuşup, yüz yüze gelince sarmaş dolaş olan iki yüzlü iblislerinlerin devri olmuş."  şeklinde bir paylaşım yaptığı görüldü.