Milletvekili Sındır: Millet devletin asıl sahibi oldu

Milletvekili Sındır: Millet devletin asıl sahibi oldu

CHP İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır, yaptığı yazılı açıklamayla 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı coşkusunun ilk günkü heyecan ve coşkuyla yurdun dört bir yanında kutlanacağını söyledi.

Cumhuriyet rejiminin bir milletin en önemli kazanımı olduğunu söyleyen Sındır, “ Cumhuriyet yurttaşlık temelinde eşitlik, sayısız devrimler ve aydınlanmadır. Cumhuriyet ile birlikte iktisadi düzeyde büyük devrimler yaptık. Sağlık alanında çağ atladık, milli eğitim ordusunu oluşturduk. Çağdaş kurum ve kuruluşlar yarattık. Hukuk devleti olduk. Cumhuriyetin ilanıyla, bir millet yüzlerce yıllık prangalarını kırdı.

Bir ulus kıt imkânlarla sayısız devrimler gerçekleştirerek coğrafyasına ve mazlum milletlere ışık tuttu. 1923 aydınlanması dünyada eşine az rastlanır bir devrimdir. Emperyalizme boyun eğmedik, geri kalmışlık ve bağnazlıktan kurtulduk. Saray ve saray çevresi tarafından dışlanan Anadolu’nun kadim milleti devletin asıl sahibi oldu. Cumhuriyet; geçmişi anlama ve geleceğe bilimin ışığında yön vermektir. İşte Cumhuriyet budur” dedi.