Milletvekillerinize seslenin bütün zamlar geri alsınlar

Milletvekillerinize seslenin bütün zamlar geri alsınlar

İSKİ tarafından yapılmak istenen su zammının AK Partililer tarafından engellendiğini hatırlatan AK Partili meclis üyelerine seslenen İBB Başkanı İmamoğlu, “AK Parti milletvekillerinize seslenin bu millet adına, bütün zamları geri alsınlar. Millet de rahatlasın, İSKİ de rahatlasın” diye konuştu

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını Saraçhane’de yanıtladı. İmamoğlu, İSKİ’nin yapmak istediği zamların AK Parti grubu tarafından reddedilmesiyle ilgili soruya, “AK Parti grubunun siyasi üstlerinden talimat almadan hareket etmedikleri ortadadır, nettir bu! Kendileri de bunu bilirler. Talimat süreci böyle işletildiyse, talimat verenlere, İstanbul’u düşünen meclis üyeleri keşke şunu sorsaydı: “TBMM’de de AK Parti milletvekilleri çoğunluk. Siz niçin orada milletvekilleri olarak akaryakıt, doğalgaz zammına karşı olmadınız? Milletle alay mı ediyorsunuz? Vatandaşın aklıyla alay etmeyin. Bu zammın yapılmasını istemediniz mi? Hadi o zaman ben de sizi davet ediyorum: AK Parti milletvekillerinize seslenin; bu millet adına, bütün zamları geri alsınlar. Bizim sorunumuz yok o zaman. Bu bahsettiğim etkin zamları geri alsınlar. Millet de rahatlasın, İSKİ de rahatlasın” yanıtını verdi.

MİLLET DE RAHATLASIN
AK Partililerin İBB’de zamma karşı olduğunu ancak kendi yaptıkları zamlara karşı olmadıklarını belirten İmamoğlu, “Yaşananları, arkadaşlarımızdan üzülerek dinledim. Gerçeklikle uyuşmayan, ne yapmak istediklerinin anlaşılmadığı bir karar süreci işlettiler. Zamma karşı olduklarını söylüyorlar. Hangi zamma karşısınız? Elektrik, akaryakıt ya da doğalgaz zammına mı karşısınız? Bütün zamlar ortaya konulduğunda, Türkiye ortalamasının yüzde 50’nin üzerinde. Siz, siyasi olarak zam yapılmasına karşıysanız… Grubun, özellikle AK Parti grubunun siyasi üstlerinden talimat almadan hareket etmedikleri ortadadır, nettir bu! Kendileri de bunu bilirler. Dolayısıyla talimat süreci böyle işletildiyse, talimat verenlere, keşke İstanbul’u düşünen meclis üyeleri şunu sorsaydı: ‘TBMM’de de AK Parti milletvekilleri çoğunluk. Siz niçin orada milletvekilleri olarak akaryakıt, doğalgaz zammına karşı olmadınız? Milletle alay mı ediyorsunuz? ‘Biz su zammına karşıyız, arabaların kapılarına, su zammı işte, afiş bırakmalar…’ Bunlar çok komik işler. Vatandaşın aklıyla alay etmeyin. Bu zammın yapılmasını istemediniz mi? Hadi o zaman ben de sizi davet ediyorum: AK Parti milletvekillerinize seslenin; bu millet adına, bütün zamları geri alsınlar. Bizim sorunumuz yok o zaman. Bu bahsettiğim etkin zamları geri alsınlar. Millet de rahatlasın, İSKİ de rahatlasın” diye konuştu.


‘İHANETİN BOYUTU 100 KAT’
Kanal İstanbul için Ankara’da, ÇED raporuna son haline vermek için toplantı yapıldı. İBB de katıldı. İBB nasıl bir sunum yaptı? Projeye karşı olduğunu mu açıkladı sorusunu cevaplayan İmamoğlu,Tümüyle karşı olduğumuzu açıkladık. Çünkü Türkiye’nin bu kadim güzel kentinin bir şehri, bu denli alabora edecek, mahvedecek bir projeye gereksinimi yoktur.