Milli Gazete yazarı: ‘Ha Akşener, ha Gül; ikisi de olur!’

Milli Gazete yazarı: ‘Ha Akşener, ha Gül; ikisi de olur!’

Milli görüş çizgisinin yayın organı Milli Gazete’nin yazarı Ahmet Yavuz, “Ne ki Meral Hanım, cumhurbaşkanı adayı olup seçilemezse genel başkanlık, Meclis’teki grup ve parti de elinden gider. Siyaset, kaybetmeyi affetmez çünkü” diye yazdı.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve AKP'yi kuran çekirdek kadronun içinde yetiştiği Milli Görüş çizgisinin yayın organı Milli Gazete'nin yazarı Ahmet Yavuz, 24 Haziran'da gidilecek erken seçime ilişkin olarak, "O partinin tepe isimlerinden biriyle nabız yokluyoruz. Ya muhalefet Gül’de uzlaşırsa ne olacak? Cevap, gayet uzlaşmacı: Benim için ha Akşener, ha Gül. İkisi de olur!" dedi. Yavuz, Akşener’in cumhurbaşkanı adayı olup seçilememesi halinde genel başkanlık, grup ve partinin elinden gideceğini savundu.

Yavuz, ‘20 milyonun oyuna talip aday’ başlıklı yazısında, Saadet Partisi’nin tepe isimlerinden biriyle nabız yokladığını belirterek, “Ya muhalefet Gül’de uzlaşırsa ne olacak? Cevap, gayet uzlaşmacı: Benim için ha Akşener, ha Gül. İkisi de olur!” dedi. Yavuz, özetle şunları yazdı:

B PLANI TAMAM, C PLANI RİSKLİ!

“MHP’de “isyan” ile başlayan o hareket, şimdiye dek “Meral Akşener” üzerinden yürüdü. Ve baskın seçim. Ya Demokrat Parti listelerinden seçime girecek veya CHP’den “görevli” 20 milletvekili transfer edilecekti. B şıkkıyla TBMM’de grubunu kurdu! Artık partileşti.

Ne ki Meral Hanım cumhurbaşkanı adayı olup seçilemezse genel başkanlık, Meclis’teki grup ve parti de elinden gider. Siyaset, kaybetmeyi affetmez çünkü.

HALAÇOĞLU’NDAN SES VAR!

Geçen hafta İYİ Parti kurucusu ve Kayseri Milletvekili Prof. Dr. Yusuf Halaçoğlu ile Meclis’te “Türk siyasetini” konuştuk. Meğerse Yusuf Hoca, iki minik evladı için bir süre geri durmuş. Anladığım, bundan sonra kendisini daha sık göreceğiz.”