Muğla Tüvtürk işçileri işe iade davasını kazandı!

Muğla Tüvtürk işçileri işe iade davasını kazandı!

Muğla Taşıt Muayene İstasyonundan sendikalı oldukları gerekçesiyle işten atılan 18 işçinin, ‘Eve ekmek götürme’ davası sonuçlandı.

Duruşmada Mahkeme feshin sendikal nedenle olduğunu belirterek, 7 işçinin işe iadesine karar verdi. Mahkeme, işten çıkarmaların haksız ve sendikal nedenlerden dolayı olduğu kararına vardı.

Ayrıca işe iade kararı verilen işçilerin yasal süre içinde başvurusuna rağmen işverence süresi içinde işe başlatmaması durumunda işçinin brüt 12 aylık ücreti ve boşta geçen 4 aylık ücreti tutarında sendikal tazminat ödenmesine karar verildi.

İşverenin işçiler üzerinde uyguladığı iddia edilen baskı ve tehditle sendikadan istifaya zorlamasına yönelik Nakliyat İş Sendikası ve üyeler tarafından Cumhuriyet Savcılığına yapılan suç duyurusu sonucu açılan Ceza Davası da 30 Mayıs 2019’da Muğla 2. Asliye Ceza Mahkemesi’nde yapılacak.

Nakliyat İş Sendikası tarafından yapılan açıklamada, “Muğla Tüvtürk İşvereni ne yaparsa yapsın üyelerimiz işe geri dönecek ve toplu iş sözleşmesi imzalanacaktır. Buna inancımız tamdır. Mücadelemiz tüm kararlılığı ile devam ediyor. Tıpkı 240 gündür olduğu gibi” diye ifade edildi.