Muharrem İnce o iddialara cevap verdi

Muharrem İnce o iddialara cevap verdi

CHP'nin Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, Bartın'da coşkulu bir kalabalığa seslendi. CHP'nin Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce Bartın'daki mitinginde CHP Genel Merkezi'nin hazırladığı milletvekili listeleri ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. İnce "Vekil listeleri açıklandı. Hedef büyük, zaman dar, işimiz çok. Bunlarla uğraşacak vaktimiz yok. Hepsi bizim arkadaşımız. Milletvekili listesini Genel Merkez belirler" dedi.

CHP'nin Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce Bartın'daki konuşmasında 'liste iddiaları'na ilişkin konuştu. İnce, "Dediler ki Muharrem İnce küstü. Ya rahatlıkla bir sesimiz bile kısılamıyor. Dedim yiyelim iğneyi, gidelim Bartın'a" diyerek başladığı konuşmasına liste iddiaları ile ilgili devam etti. İnce, "Milletvekili listesini Genel Merkez belirler. Allah'ın izniyle ben cumhurbaşkanı olduğumda vekillerin değil, bakanların listesini yapacağım" dedi.

CHP'nin Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, Bartın'da kalabalığa sesleniyor.

İnce'nin konuşmasından satır başları:

Dediler ki Muharrem İnce küstü. Ya rahatlıkla bir sesimiz bile kısılamıyor. Dedim yiyelim iğneyi, gidelim Bartın'a. Vekil listeleri açıklandı. Hedef büyük, zaman dar, işimiz çok. Bunlarla uğraşacak vaktimiz yok. Hepsi bizim arkadaşımız. Milletvekili listesini Genel Merkez belirler. Allah'ın izniyle ben cumhurbaşkanı olduğumda vekillerin değil, bakanların listesini yapacağım. 

CHP'nin Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, rozetini çıkardığı partisinde dün akşam başlayan liste tartışmasını değerlendirdi. İnce, "Vekil listeleri açıklandı. Milletvekili listesini Genel Merkez belirler. Allah'ın izniyle ben cumhurbaşkanı olduğumda vekillerin değil, bakanların listesini yapacağım" dedi.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'a TV teklifi yapan İnce, "Uygar ülkelerdeki gibi TV'de tartışalım, prompter istersen kullanabilirsin" ifadesini kullandı.

"GEL OTOBÜSÜE BİN GÖR MİLLETİN İLGİSİNİ"

AK Partili kardeşlerimin de, MHP'li, İyi Partili, HDP'li kardeşlerimin de oyunu istiyorum. Şu televizyonlara akşamları çıkan anketçilerin bir kısmına takılmayın. Hepsini demiyorum, bir kısmını diyorum. Onları ciddiye almayın. Onlar birilerinin sözcüsü. Emin olun ortada araştırma maraştırma yapmıyorlar. Peşime takıl da gör araştırmayı. Otobüsümüzde yer var. Gel otobüse bin, gör milletin ilgisini. Bunlar mahçup olacaklar. Biz bu seçimi alacağız. 

"TRT'YE HAKKIMI HARAM EDİYORUM"

Sesim kötü çıkıyor olabilir. Bugün arkadaşlar yolda gelirken verdiler. TRT1, 13-20 Mayıs arasında sayın Erdoğan'a 1 saat 57 dakika söz vermişler. Muharrem İnce'ye 16 dakika. Yani 117 dakika birine, 16 dakika birine. Peki sizler, bu meydanı dolduranlar, biz TRT payı ödüyor muyuz? Sadece Erdoğan'a oy verenler mi ödüyor? Bunun adil olması gerekmez mi? Burada kul hakkı var kul. Bizim de o faturalarda payımız var. Ben TRT'ye hakkımı helal ediyorum? Haram olsun mu? (Olsun sesleri) 
Değerli Bartınlılar, ben televizyonlarda bütün adayların karşılıklı gelip tartışmasını istiyorum, sayın Erdoğan dahil. Son kez tekrar ediyorum; televizyona çıkalım, uygar ülkelerde nasıl oluyorsa öyle yapalım. He diyorsanız ki "Ben sizin gibi küçük notlarla konuşamam, benim üç tane camım var, o camlarda benim laflarım akar, millet de beni akıcı konuşuyorum zannediyor"; televizyonda da kursunlar. Orada da kursunlar devam et işte.

"ZAMANIMIZ DAR, HEDEFİMİZ BÜYÜK"

Zamanımız dar, hedefimiz büyük. 24 Haziran'da ilk işimiz seçim güvenliğini sağlayacağız. 50 bin avukat... Cübbelerinizi arabanızda gezdirin. Size ihtiyacım olabilir. Sizi YSK'nın önüne çağırabilirim. Söz veriyorum, bir oyunuza bile zarar gelmeyecek. 

"BU SEFER DEVLET KEMER SIKACAK"

Hukukun üstünlüğünü sağlayacağız. Para güvenli limanları sever. Bunu kuracağız, güven ortamı kuracağız. Ekonominin başına ehliyetli insanları getireceğiz, düzgün insanları getireceğiz. Ekonomiyle ilgili konuları başta Merkez Bankası olmak üzere bağımsız, özerk haline getireceğiz. Merkez Bankası Başkanı'nı CHP Genel Merkezi'ne çağırmayacağız. Aa bir şey daha söyleyeyim, ilk kez söylüyorum. Hep millete tasarruf et denir, bu sefer kemer sıkma sırası devlette olacak. Devlet kemer sıkacak. Milletin kemer sıkacak hali kalmadı. İsraf ekonomisinden insaf ekonomisine geçeceğiz. Yani saraylarda yaşamayacak cumhurbaşkanı. O sarayda yaşamayacağım söz. Orayı üniversite sınavında yüksek puan almış gençlere vereceğiz. He nerede yaşayacaksın Muharrem İnce? 16 yıldır milletvekiliyim, 15 sene kirada oturdum. 1.5 sene önce ev alabildim, ben daha evime doyamadım. Apartman dairesi, ben orada oturacağım. He devletin işlerinde Atatürk'ün yaptığı gibi Çankaya'yı kullanırım. 

"EĞİTİMDE UZLAŞMAMIZ LAZIM"

747 trilyon... Örtülü ödenek bu... 2 milyar dolar sarayın maliyeti. Ev yapsak 100 bin ev yaparız. Parayı nereden bulacaksın Muharrem İnce? Sen Suriyelilere 40 milyarı nereden bulduysan oradan bulacağım. Suriyelilere harcağımız parayla ev yapsaydık 2 milyon ev yapardık. AK Partili kardeşlerim dahil hepiniz, 81 milyon, asla düşmanlık değil, hep barış istiyoruz. AK Parti'ye oy vermiş annelere, kadınlarımıza sesleniyorum. En değerli varlığınız çocuklarınız dimi? Şimdi vicdanınıza sesleniyorum, eğitimden memnun değilsiniz dimi. Şimdi bu ülkede eğitimde bir uzlaşmaya varmamız lazım. Uzlaşmamız lazım. Bir kere değiştireceğiz bunu, ama uzlaşarak değiştireceğiz. Milliyetçi Hareket Partililer olacak, HDP'liler olacak, Saadet Partililer olacak, Demokrat Partililer olacak. Milli eğitim politikasında uzlaşacağız. Önce uzlaşacağız. Sınav sisteminde önce uzlaşacağız, "Sınav böyle olacak" diyeceğiz. Memleketin evlatlarına, benim çocuklarıma yazık oluyor. 24 Haziran'da üniversite sınavı vardı, dokuz ay kala değişiklik yaptılar. Sınava 7 ay kala bir değişiklik daha yaptılar. Sınava iki ay kala da tarihi değiştirdiler. Şimdi sizin, milletimizin vicdanına sesleniyorum. Çocuğunuzun eğitimi çok mu önemsiz? Senin çocuğunla dalga geçiyor, dalga. Çocukların sorularını çaldırdılar. Onlara fizik öğretmeni Muharrem İnce söz veriyor. Öğretmenlik yaptığım yıllarda yazılı kağıtlarını şöyle okurdum; önce isimlerini kapatırdım. İsmini görmeden okurdum kağıtları. Adından etkilenmeyeyim, adil olayım diye. Çocuklarınız bu ülkede adil sınavlara girecekler.