Muharrem İnce'ye kritik ziyaret... Eski Bakan'dan destek

Muharrem İnce'ye kritik ziyaret... Eski Bakan'dan destek

Eski Adalet Bakanı Seyfi Oktay, Muharrem İnce’yi ziyaret etti. CHP’de değişimin gerekli olduğunu vurgulayan Oktay, İnce’ye desteğini açıkladı. CHP Kahramanmaraş eski Milletvekili Durdu Özbolat ile CHP İzmir Milletvekili Selin Sayek Böke’nin de katıldığı ziyarette Böke, Seyfi Oktay’a “Bizi aydınlattınız” diyerek teşekkür etti

Eski Adalet Bakanı Seyfi Oktay, Muharrem İnce’yi ziyaret etti. Muharrem İnce, kurultay talebiyle imza toplama sürecini Ankara’daki ofisinden takip ediyor. İnce, kurmaylarıyla sık sık bir araya geldiği ofisinde ziyaretçileri de kabul ediyor. İnce’nin son ziyaretçisi, SHP’li eski Adalet Bakanı Seyfi Oktay oldu. Ziyarette, CHP Milletvekili Selin Sayek Böke, CHP Kahramanmaraş eski Milletvekili Durdu Özbolat, CHP İBB Grup Başkanvekili Ertuğrul Gülsever, YURT yazarı Süleyman Kılıç da hazır bulundu.

Seyfi Oktay’ın Ergenekon sürecinde yaşadıklarını anlattığı ve İnce ile karşılıklı güncel gelişmeleri değerlendirdikleri ziyarette Oktay, CHP’de ve Türkiye’de bir değişimin şart olduğunu vurguladı. Kurultayın, “Sen git, ben geleyim kurultayı” olmaması gerektiğinin altını çizen Oktay, “Bu süreçte bir kadro ve aydınlanma hareketi oluşturmalısınız. Ülkenin birçok sorunu var ve bunların başında da laiklik geliyor. Laiklik, anayasal düzenin tesisinde olmazsa olmazdır” ifadelerini kullandı. Oktay, okullarda zorunlu din dersinin olmaması gerektiğini belirterek, "İsteyenin hiç almaması gerekir. İsteyen de daha fazla alabilir. Ama bir dayatma olmamalı" dedi. 

Oktay Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin İslam Hukuku'na dayandığını ve ABD projesi olduğunu söyledi. 

Seyfi Oktay’ı dikkatle dinleyen Selin Sayek Böke de, “Bizi aydınlattınız, ışığımız sizsiniz” diyerek teşekkür etti.

CHP Kahramanmaraş eski Milletvekili Durdu Özbolat Muharrem İnce'ye; 'herkes Pir Sultan olmak istiyor, ancak kimse dar ağacını göze alamıyor. Siz alın sayın genel başkanım, yola öyle çıkın" dedi.

İşte o ziyaretten fotoğraflar: