Muharrem İnce...Seçimin yıldızı

Muharrem İnce...Seçimin yıldızı

Kılıçdaroğlu’nun İnce tercihinin, sadece CHP’ye değil, siyasete de yeni bir soluk getirdiği, Meral Akşener’in ise seçim sonrası siyasette önemli bir figür olacağını garantilediği belirtildi. İktidar cephesinde ise MHP ile af konusunda başlayan görüş ayrılığının 25 Haziran sonrası ihtilaf hatta ayrışmaya dönüşeceği, Erdoğan’ın siyasette ilk kez defansif oynamaya başladığı kaydedildi.

YURT Ankara Gündemi’nde, “Kim ne derse desin bu seçimin yıldızı Muharrem İnce’dir. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun İnce tercihinin gerek CHP tabanını motive etmede, gerekse HDP’den, MHP tabanına kadar sempatisini hatta desteğini almada çok başarılı olduğu ve bu desteğin sandığa yansıyacağı görünüyor” yorumuna yer verildi.

İYİ Parti Lideri ve cumhurbaşkanı adayı Meral Akşener’in ise siyasette önemli bir figür olacağını garantilediğine yer verilirken, Cumhur ittifakında MHP ile af konusunda başlayan görüş ayrılığının 25 Haziran sonrası ihtilafa hatta ayrışmaya dönüşecek gibi göründüğü kaydedildi.

Ankara Gündemi’nde, ‘Gündem seçim ve geçim’ başlığıyla yayımlanan yazıda, sadece Ankara’nın değil, Türkiye’nin gündeminin seçim ve ekonomi olduğu, havalar ısınırken siyasetin kavurmaya başladığı belirtildi. Yazıda, şu ifadelere yer verildi:

“Adaylara gelince…

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan her zamanki gibi yüksek tempo ile meydanlara indi. Meral Akşener’in yükselişini kesmek adına ‘görmezden’ gelse de yakından takip ediyor.

Kendisini çok yıpratıyor. Çünkü ilk defa siyasette ‘defansif’ oynamaya başladı. Sinirleri bozuk. Yakın çevresine bile mesafeli…

YALNIZ ADAM PORTRESİ

MHP ile af konusunda başlayan görüş ayrılığı kesinlikle 25 Haziran sonrası ihtilafa hatta ayrışmaya dönüşecek görünüyor. Çok cephede mücadele eden bir yalnız adam portresine dönüşüyor.

Kim ne derse desin bu seçimin yıldızı Muharrem İnce’dir. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun İnce tercihinin gerek CHP tabanını motive etmede, gerekse HDP’den, MHP tabanına kadar sempatisini hatta desteğini almada çok başarılı olduğu ve bu desteğin sandığa yansıyacağı görünüyor.

İnce, sadece CHP’ye değil, siyasete de yeni bir soluk getirdi...

Meral Akşener de 25 Haziran sonrası siyasette önemli bir figür olacağını garantiledi. Sonuç ne olursa olsun bu durum değişmeyecek…

Siyaset yeni aktörler ve liderlere gebe. Ama bunlar geçmişte olduğu gibi ‘sıfırdan çıkan’ isimler olmayacak.

Demirel de, Özal da, Mesut Yılmaz da kendiliğinden ortaya çıkmamıştı.

Tanıdığımız, bildiğimiz hatta dokunduğumuz isimlerdi.

KESİCİ’NİN DOĞRU TEŞHİS VE REÇETELERİ

Bu isimler arasında dün Flash TV’de Talat Atilla ve Yılmaz Tunca’nın programına çıkan CHP İstanbul Milletvekili İlhan Kesici de vardır. İlhan Kesici ‘bilinçli ve usta’ üslubuyla sadece siyasete değil, 25 Haziran sonrası en önemli konumuz olan ekonomiye de doğru teşhis ve reçete yazdı, yazmaya da devam edecek görünüyor.

Hem de direkten dönen Cumhurbaşkanlığı adaylığında kapris yapmadan, ‘Muharrem Bey doğru adaydır’ diyecek siyasi olgunluğu, hatta ağabeyliği göstererek...

Tıpkı Binali Yıldırım gibi o da sadece siyaset yoldaşlarına değil, yüksek empati yeteneği ile karşı taraftan ya da taraflardan bakmayı sürdürüyor.

İKİNCİ TUR HESAPLARI

25 Haziran’da kim ipi göğüsler, göreceğiz. Ama kesin olan taraflar şimdiden ikinci tur hesapları yapmaya başladı. Bence sandığa hakim olan kazanacak.

Belediye Başkanları dönemi kapandı. Siyaset yeniden TBMM’den şekillenecek. Yeni liderler TBMM’den çıkacak. Yeni bir erken seçim kapımıza gelebilir mi? Olabilir. Ama siz bence seçimi kazanan taraf olduğu kadar, başkan yardımcılarını da mercek altına alın. Ne demişler, aslında birinci adamlar ikinci adamlardır. Benden söylemesi…

ERDOĞAN SEÇİLMEZSE MHP VE BAHÇELİ’NİN TAVRI NE OLACAK?

Ya Devlet Bahçeli, kim ne derse desin etkinliği sürecek. Kızmayın ama durum bu. Düşünün MHP baraj sorunu olmadan TBMM’ye taşınıyor. Erdoğan ilk turda kazanırsa, iktidara ortak olacak. Kazanamazsa bir af kanunu, Öcalan’ın ev hapsi, yeni açılım paketi adına ne derseniz deyin her an ipleri koparacak durumda…

Hele hele Erdoğan seçilmezse…

İşte o zaman gel keyfim gel…

MHP ve Bahçeli AKP’ye kaptırdığı tabanlarını geri almakta hatta birleşmekte hiçbir mahsur görmeyecektir.

AKP’yi huzursuz eden de budur. MHP’ye oy vereceklerin, cumhurbaşkanlığında Erdoğan’a 16 yılın rövanşı olarak oy vermemesi. Çünkü İnce’ye gerek Akşener gerekse MHP tabanında yöneliş oya dönüşmeye başladı bile…”