Mühürsüz oy pusulaları artık 'yasal'

Mühürsüz oy pusulaları artık 'yasal'

AKP ve MHP'nin dün gece yarısı TBMM Genel Kurulu'na getirdiği 'ittifak yasa teklifi' AKP ve MHP'li milletvekillerinin oylarıyla kabul edildi. Kabul edilen maddeler arasında 'mühürsüz oylar'ın geçerli sayılmasını sağlayan madde de yer aldı

AKP ile MHP tafarından hazırlanan ve mühürsüz oyların geçerli sayılmasını sağlayan 26 maddelik ‘ittifak kanun teklifi’ TBMM Genel Kurulu’nda dün gece yarısı görüşülmeye başladı. Muhalefet milletvekillerinin eleştirilerine rağmen 26 madde de tek tek oylanarak TBMM Genel Kurulu'nda kabul edildi. 

CHP Parti Meclis Üyesi Prof. Dr. Yüksel Taşkın kabul edilen maddelerle ilgili sosyal medya hesabından, "Milli iradeci" AKP-MHP, gece yarısı alelacele seçim yasasını geçirdiler. Kendi seçmenlerine bile açıklayamayacakları düzenlemeler var da ondan. Mesela mühürsüz oy pusulaları artık yasal. O zaman referandumda yasal olmadığının itirafıdır bu. Halkından korkarak seçim sistemleriyle oynayanların sonu er geç kendi tuzaklarına düşmek olacaktır..." değerlendirmesini yaptı.