Mükerrer imza tartışması: İnce'nin adaylığı kesinleşti

Mükerrer imza tartışması: İnce'nin adaylığı kesinleşti

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, mükerrer imza sorununu çözdü. Kılıçdaroğlu'nun mükerrer oyların İnce'ye destek olarak yazılması için divana dilekçe gönderdiği kaydedildi. Adaylığı kesinleşen Muharrem İnce ise "Kimsenin lutfuna ihtiyacım yok" dedi.

CHP Parti Sözcüsü Bülent Tezcan, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun Divan'a dilekçe vererek sorunu çözdüğünü açıkladı. 

Tezcan, şu anda Muharrem İnce'ye imza veren 114 delegenin olduğunu, 49 imzanın mükerrer verildiğini açıkladı. Tezcan, "Sayın Genel Başkan, Divan'a bir dilekçe gönderdi, 49 delegenin tercihi bana sayılmasın, madem ikimizi de tercih etmiş, ben 49 imzadan vazgeçtim, demokrasi içinde yarış olsun, madem bu kadar imza toplamış" ifadelerini kullandı. 

AĞBABA: KILIÇDAROĞLU DİLEKÇE VERDİ

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba ise CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, mükerrer oyların İnce'ye destek olarak kabul edilmesi için Divan'a dilekçe verdiğini söyledi. Ağbaba, dilekçenin kabul edilmemesi halinde ise Kılıçdaroğlu ekibinin İnce'nin adaylığının kesinleşmesi imza vereceğini de sözlerine ekledi.

İNCE: ALGI OPERASYONU

İddialarla ilgili konuşan İnce ise, Kılıçdaroğlu ekibinden gelen açıklamalara sert tepki gösterdi. "Benim kimsenin lütfuna ihtiyacım yok" diyen İnce, "Yeterli sayıda imza vardır. Mükerrerler neden bana yazılıyor, Kılıçdaroğlu’na yazılmıyor. algı operasyonu yapmak istiyorlar. Benim kurultayı alacağımı görüyorlar. Benim kimsenin lütfuna ihtiyacım yok. Çeksinler imzalarını" açıklaması yaptı.

ADAYLIĞI KESİNLEŞTİ

Öte yandan Muharrem İnce’nin adaylığı kesinleşirken, Kurultay Divanının iddialarla ilgili inceleme başlattığı belirtildi.

İnce'nin divana 161 imza ile başvurduğu, bunun 114'nün tek, 49'unun mükerrer olduğu kaydedilirken, 2 delegenin desteğini çektiği belirtildi.

Dilekçe ile divana başvuran CHP Lideri Kılıçdaroğlu'nun, kendisine verilen imzalardan İnce'ye destek sağlanmasını istediği, böylece sorunun aşıldığı bildirildi.

Kılıçdaroğlu, 1081 delegenin imzasıyla aday olmuştu.