Mülteciler geri dönüyor!

Mülteciler geri dönüyor!

​​​​​​​Türkiye'nin Suriye'nin kuzeydoğusunda kurmayı planladığı "güvenli bölge" teklifini incelemek üzere bir ekip hazırlığı içinde bulunan Birleşmiş Milletler (BM) Mülteciler Yüksek Komiserliği, Farhan Haq ve Guterres'i Türkiye’ye gönderdi.

BM Genel Sekreter sözcülerinden Farhan Haq, Genel Sekreter Antonio Guterres'in Türkiye ziyareti ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşmesine ilişkin detayları verdi.

Guterres'in görüşmede, Türkiye'nin BM ile olan güçlü iş birliği ve örgüte desteğini takdir ettiğini aktaran Haq, Cenevre'de devam eden Suriye Anayasa Komitesi toplantısına ve siyasi sürece tam destek vurgusu yapıldığını belirtti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, Genel Sekretere Suriyeli mültecilerin ülkelerine geri dönüşünü sağlayacak yeni yerleşim yerleri planını sunması üzerine Guterres'in de mültecilerin geri dönüşlerinin gönüllü, güvenli ve onurlu olması ilkelerini vurguladığı belirten Haq, "Genel Sekreter, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a BM Mülteciler Yüksek Komiserliğinin (güvenli bölge) teklifi incelemek ve Türk yetkililerle görüşmeler yürütmek için bir ekip kuracağı bilgisini verdi." dedi