Murat Bakan'dan Kanal İstanbul çağrısı: 'Ranta itiraz edin'

Murat Bakan'dan Kanal İstanbul çağrısı: 'Ranta itiraz edin'

CHP'li Murat Bakan Kanal İstanbul projesi için halka seslenerek "bu proje rant projesidir hepiniz itiraz edin" dedi.

Kanal İstanbul’a itiraz dilekçesini İzmir Valiliği Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’ne teslim eden TBMM Çevre Komisyonu CHP Sözcüsü İzmir Milletvekili Bakan “Bu sadece İstanbul’un meselesi değil, sorumluluk hepimizin! Seyirci kalmak, bu hıyanete ve felakete ortak olmaktır. Tüm İzmirlileri projeye itiraz dilekçesi vermeye davet ediyorum” dedi.

'KANAL İSTANBUL'A İTİRAZ EDİN'

İzmirlilere çağrı yapan CHP’li Bakan, “İnsanlar bu yağmurda çamurda ellerinde şemsiye soğukta titreyerek metrelerce kuyrukta bekliyor. Neden? Saraydaki tek kişinin ‘inadına’ itiraz etmek için! Kentini, doğasını, suyunu ve güvenliğini korumak için! Bu sadece İstanbul’un meselesi değil, sorumluluk hepimizin! Seyirci kalmak, bu hıyanete ve felakete ortak olmaktır. Tüm İzmirlileri projeye itiraz dilekçesi vermeye davet ediyorum. Çünkü bu davet bizim! 2 Ocak tarihine kadar Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’ne giderek dilekçelerinizi elden verebilir ya da CİMER üzerinden başvuru yapabilirsiniz” dedi.

'KANAL İSTANBUL RANT PROJESİDİR'

Bakan, “Deprem, afet, sit alanları, sulak alanlar, ulaşım, ekosistem, halk sağlığı konularında yapılan tüm bilimsel açıklamalar duymazdan gelinerek, projenin maliyeti, uluslararası sözleşmeler ve güvenlik gibi hayati tüm uyarılar görmezden gelinerek, ‘isteseniz de istemeseniz de yapacağız’ inadı üzerine kurulmuş bir proje. İç politika gündemi Kanal İstanbul üzerinden kurulsa da Erdoğan’ın inadının arkasında yatan sebebin Ortadoğu’da Katar, Rusya ve Erdoğan’ın şahsı işbirliği olduğu aşikar. Kanal İstanbul; kibir, inat, rant projesidir! Kibir ve inat Erdoğan’ın şahsı, rant ise Erdoğan’ın şahsında Katar ve Rusya’nındır!” diye konuştu.