'Müslüman kisvesi altındakilerin bizleri birbirine düşürmek amacıyla kurguladığı acı olay...'

'Müslüman kisvesi altındakilerin bizleri birbirine düşürmek amacıyla kurguladığı acı olay...'

Alevi Vakıflar Federasyonu (AVF) Başkanı Remzi Bulut Sivas Katliamı'nın yıldönümü nedeniyle açıklama yaptı. Bulut açıklamasında Sivas Katliamı'nın toplu birbirine düşürmek için yapıldığını, ancak planların boşa çıktığını söyledi.

YURT / WEB

Remzi Akbulut açıklamasında, "2 Temmuz 1993’te Sivas’ta Müslüman kisvesi altındakilerin bizleri birbirine düşürmek amacıyla kurguladığı ve 35 canımızı kaybettiğimiz acı olay Türk yakın tarihinde kara harflerle yerini almıştır. Bu katliamı bir kez daha lanetliyoruz" dedi.

"Aradan geçen çeyrek asırda, gelinen nokta ne yazık ki daha da ayrıştırılmış, kutuplaştırılmış ve bölünmüş bir toplumdur" diyen Akbulut, 24 Haziran Seçimleri'nde Cumhurbaşkanı seçilen Erdoğan'a ve AKP'ye çağrıda bulunarak, "Ülkemiz üzerinde oynanan oyunları boşa çıkarmak amacıyla 24 Haziran 2018’de 5 yıllığına seçilen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve kuracağı kabinesinden, acil olarak Alevi meselesine çözüm getirecek, gerek Sünni gerekse Alevi vatandaşlarımızın beklentisi olan “Toplumsal barış ve kardeşliğe’’ katkı sağlayacak, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM) kararlarının hükümet programına alınıp uygulanmasının, Alevilere kamunun her alanında yapılan haksızlığın ortadan kaldırılması anlamında Türkiye’de yeni bir dönemin başlangıcı olacağı umudunu taşımaktayız" ifadelerini kullandı.