Nagehan Alçı'nın peşini bırakmıyorlar

Nagehan Alçı'nın peşini bırakmıyorlar

Nagehan Alçı’nın, “katil devlet” sözleri üzerine MHP'ye yakınlığıyla bilinen Türk Hukuk Enstitüsü Üyeleri Türkiye genelinde harekete geçti.

AKP’ye verdiği destekle bilinen Habertürk yazarı Nagehan Alçı’nın, Habertürk TV’de söyledikleri tartışmalara neden olmuştu. Nagehan Alçı, canlı yayında Türkiye Cumhuriyeti’ne “katil devlet” demişti. MHP’nin gazetesi Türkgün’ün yazarları Nagehan Alçı’nın bu çıkışına çok sert tepki göstermiş ve Alçı için "FETÖ’den PKK’ya her yere savrulan" ifadeleri kullanılmıştı.

Nagehan Alçı’nın, “katil devlet” sözleri üzerine MHP'ye yakınlığıyla bilinen Türk Hukuk Enstitüsü Üyeleri Türkiye genelinde harekete geçti. Türk Hukuk Enstitüsü Üyeleri, Alçı hakkında, “Halkı kin ve düşmanlığa sevk etme, Türk Milletini ve Türkiye Cumhuriyeti Devletini alenen aşağılama” gerekçeleriyle suç duyurunda bulunuldu.

Konuyla ilgili açıklamada bulunan Türk Hukuk Enstitüsü İzmir Şube Başkanı Fatih Şimdi, Alçı’yı sert bir dille eleştirdi.

'TÜRKİYE HER ŞEYDEN ÖNCE BİR HUKUK DEVLETİDİR'
Fatih Şimdi, “Türkiye her önüne gelenin her istediği sözü söyleyebileceği bir ülke değildir. Türkiye her şeyden önce bir hukuk devletidir. İnsanlarımız arasında kin ve nefret oluşturacak, devletimizi ve milletimizi aşağılayacak kelimeleri kamuoyu önünde kimse kullanamaz. Bazı değerlerle şaka olmaz! Devlet ve millet kavramları şakaya gelecek kavramlar değildir. Birliğimizin teminatı olan devlet harcımızı kimse örseleyemez! Söylemlerinde kasıt bulunduğunu bildiğimiz bu kadıncağız Türkiye Cumhuriyetini ve milletini çok hafife almış ve haddini aşan ifadeler kullanmıştır. Bunun yasal faturasını da ödeyecektir” ifadelerini kullandı.