Nagehan Alçı yazdı: Akşener’in adaylığına karşı gelen telefonlar

Nagehan Alçı yazdı: Akşener’in adaylığına karşı gelen telefonlar

Siyasette çok fazla gelişme olması nedeniyle kritik bazı açıklamaların bazen yeterince üzerinde durulmadan geçtiğini belirten Habertürk yazarı Alçı, İYİ Parti’nin iki önemli isminin, art arda yaptıkları benzer iddiaları gündeme getirdi.

Habertürk yazarı Nagehan Alçı, son günlerde siyasette çok fazla gelişme olduğu için kritik bazı açıklamaların bazen yeterince üzerinde durulmadan geçip gittiğini belirterek, İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Ümit Özdağ ve Genel Sekreter Aytun Çıray’ın art arda yaptıkları benzer iddiaları gündeme getirdi.

Alçı, ’Akşener’in adaylığına karşı gelen telefonlar’ başlıklı yazısında, şu görüşleri dile getirdi:

“Partinin Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Ümit Özdağ, Halk TV’de Meral Akşener’in Abdullah Gül lehine adaylıktan çekilmesi yönünde iş dünyası ve medyadan telefonlar aldığını, bu konuda çok baskı gördüklerini söyledi. Hatta bir işadamının kendisini “Türk iş dünyasının temsilcisi” olarak tanıtıp bu istekte bulunduğunu ileri sürdü.

İYİ Parti Genel Sekreteri ve Parti Sözcüsü Aytun Çıray ise CNN Türk’e telefonla bağlanarak, “Ekmeleddin İhsanoğlu’nu kim ortaya çıkardıysa onlar Akşener’in adaylıktan çekilmesini istiyor” dedi.

‘DAHA FAZLA BÜYÜMEMESİNİ İSTİYORLAR’

Bu açıklamalar üzerine biraz araştırma yaptım. İYİ Parti cephesi, Abdullah Gül’ün aday olmayacağını açıklamasından sonra bu konunun daha fazla büyümemesinden yana. Konuştuğum kaynaklar, “Saadet Partisi ya da CHP’nin bu yönde isteği olması anlaşılabilir, bize bu konuda gelmiş olabilirler ama dışarıdan, bir proje olarak Meral Hanım’ın adaylığını geri çekmesi yönünde telkin gelmesini kabul etmemiz mümkün değil” diyorlar. Ama çok açık bir şekilde tonu düşürmüşler. Halbuki Ümit Özdağ birkaç gün önce canlı yayında açıkça tehdit edildiklerini söylüyordu.

Zannediyorum İYİ Parti, iş dünyası içinde Erdoğan karşıtı hiçbir ismi karşısına almak istemiyor, o nedenle şimdilik bu konunun üzerini kapatıyor.”