Nevşin Mengü'den 'amca değil zorba' tepkisi

Nevşin Mengü'den 'amca değil zorba' tepkisi

Gazeteci Nevşin Mengü, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na linç girişiminde bulunanlar arasında olan Osman Sarıgün için "Amca falan değil zorba. Zorbaya zorba denir" ifadelerini kullandı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ankara'da katıldığı bir şehit cenazesinde linç girişimine uğradı. Güvenlik ekiplerince güvenli bir yere götürülen Kılıçdaroğlu'nun bulunduğu ev saldırganlar tarafından taşlandı.

Cenaze töreninde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na yumruk atan Osman Sarıgün, Eskişehir'in Sivrihisar ilçesinde yakalanarak, gözaltına alındı. Sarıgün Çubuk Jandarma Komutanlığı'ndaki işlemleri tamamlananmasının ardından jandarmadan elleri kelepçeli çıkarılıp, Çubuk Adliyesi'ne götürüldü.

Olaya ilişkin kişisel Twitter hesabından paylaşım yapan gazeteci Nevşin Mengü ise adliyeye götürülen Osman Sarıgün için, "Amca falan değil zorba. Zorbaya zorba denir. Kafasında takke var diye kimseye iltimas geçilmemeli" ifadelerini kullandı.

TWİTTER'DA HASHTAG OLDU

Kemal Kılıçdaroğlu'na yumruk atması ve saldırması nedeniyle gözaltına alınan ve adliyeye sevk edilen Osman Sarıgün için Twitter'da #Osmanamcayalnızdeğildir hashtagi açıldı.