Nihal Olçok: O para bizim hakkımız

Nihal Olçok: O para bizim hakkımız

Ak Parti'nin hayatını kaybeden reklamcısı Erol Olçok'un eşi Nihal Olçok, 15 Temmuz şehitleri için toplanan para bizim hakkımızdı dedi.

15 Temmuz 2016'da yaşanan darbe girişiminde eşi Erol Olçok ve oğlu Abdullah Tayyip Olçok'u kaybeden Nihal Olçok; Recep Tayyip Erdoğan'ın Avrasya Tüneli açılışında sarf ettiği "Tünelin bir yıllık geliri şehit ailelerine bağışlanacak" sözlerini hatırlattı ve şehit ailelerinin bu sözleri unutmadığını ifade etti. t24'te yer alan habere göre Nihal Olçok; “Şehit aileleri ve gazilerin oradaki her kuruşa ihtiyacı var. İnsanlar parçalanarak öldüler. Ruhsal travmaları çok büyük. Bu para bizim hakkımızdı. Belki benim ihtiyacım yok ama belki Abdullah için okul yaptıracağım, belki burs vereceğim, belki vakıf kuracağım” açıklamasını yaptı.

15 Temmuz 2016'da yaşanan darbe girişiminin ardından başlatılan yardım kampanyası kapsamında 309 milyon lira bağış toplanmıştı. Bağışların nasıl değerlendirileceğine kurulacak vakfın karar vereceği ifade edilmiş, bu kapsamda bir vakıf kurulmuştu. Aradan geçen 4 seneye rağmen şehit yakınları ve gazilere herhangi bir ödeme yapılmadığı için; Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı önünde nöbet başlatılmış ancak bir sonuç alınamamıştı.