O fotoğrafta bir şey eksik…

O fotoğrafta bir şey eksik…

Genelkurmay Başkanlığınca ‘Zeytin Dalı Harekatı’ sırasında yayımlanan fotoğraf karesinde bir eksiğin bulunduğu belirtilerek, o eksiğe yer verildi.

Hürriyet gazetesi yazarı Ahmet Hakan, Genelkurmay Başkanlığı'nca 'Zeytin Dalı Harekâtı' esnasında yayımlanan fotoğrafa ilişkin, "Afrin operasyonu için karargâh’tan gelen fotoğrafta her şey yerli yerinde. Ve fotoğraf, imaj açısından hayli başarılı. Fotoğraf karesinin tek eksiği şu. En son teknolojinin kullanıldığı, hedeflerin “akıllı mühimmat” ile tespit edildiği, dijital özelliklerin sonuna kadar kullanıldığı bir operasyonun harekât merkezinden yayılan fotoğrafta, insan biraz teknoloji arıyor" yorumu yaptı.

Ahmet Hakan, ‘Gelin fotoğraftaki tek eksiği bulalım’ başlıklı yazısında, askeri kararlılığının, operasyona odaklanma duygusunun, cesaretli duruş algısının, General Akar’ın olaya hakimiyetinin ve komutanların güven vericiliğinin ‘tamam’ olduğunu kaydetti.

Afrin operasyonu için Karargâh’tan gelen fotoğrafta her şeyin yerli yerinde bulunduğunu, fotoğrafın imaj açısından da hayli başarılı olduğunu ifade eden Hakan, “En son teknolojinin kullanıldığı, hedeflerin “akıllı mühimmat” ile tespit edildiği, dijital özelliklerin sonuna kadar kullanıldığı bir operasyonun harekât merkezinden yayılan fotoğrafta insan biraz teknoloji arıyor. O masada böyle bir operasyon için teknolojik unsurların kullanılması şart mıdır, değil midir? Bilmiyorum. Ama bildiğim şu madem devir imaj devri, madem sahada teknoloji başrolde, o halde masada da teknolojiye biraz yer verilmeli” diye yazdı.