O kreşte çok sayıda çocuğa şiddet uygulandığı ortaya çıktı!

O kreşte çok sayıda çocuğa şiddet uygulandığı ortaya çıktı!

Sakarya Barosu Çocuk Hakları Merkezi, Adapazarı'nda özel bir kreşte 2,5 yaşındaki kız çocuğuna şiddet uygulanmasının ardından yaptığı açıklamada o kreşte başka çocuklara da şiddet uygulandığını tespit etti

Sakarya Barosu Çocuk Hakları Merkezi Başkanı Elif Erdem Düzgün, Adapazarı'nda özel bir kreşte 2,5 yaşındaki kız çocuğuna şiddet uygulandığı iddiasıyla ilgili olarak yapılan incelemede başka çocukların da şiddete maruz kaldıklarını belirterek, "Olay hakkında bilgi alırken başka çocuklara da şiddet uygulandığı öğrenilmiş, velilerle görüşülmüş, adli mercilere birden fazla şikayet yansıdığı görülmüştür" dedi.

Adapazarı'nda, 30 yaşındaki Neslihan Gökmen özel bir kreşe giden 2,5 yaşındaki kız çocuğunun bir odada kilitli tutulduğunu ve darp edildiğini öne sürerek polise ve Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü'ne şikayette bulundu. Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü konuyla ilgili Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulundu. Sakarya Barosu Çocuk Hakları Merkezi Başkanı avukat Elif Erdem Düzgün konuyla ilgili yaptığı açıklamada, şiddete maruz kalan küçük kızın ailesi ile görüşerek hukuki destek verdiklerini açıkladı. Elif Erdem Düzgün kreşte başka çocuklara da şiddet uygulandığının anlaşıldığı ifade ederek şöyle konuştu:

"Sakarya'da 0-6 yaş grubu çocuklara yönelik hizmet veren özel bir kreşte çocuklara şiddet uygulandığına ilişkin, halkımızın da gerek basın organları gerekse sosyal medya aracılığıyla haberdar olduğu olay hakkında Çocuk Hakları Merkezi olarak olay henüz basına yansımadan, haber alır almaz anne ile görüşülmüş, çocuğa şiddet uygulandığı anların ses kayıtları dinlenilmiş ve iddiaların ciddiyeti anlaşılarak hukuki destek sağlanmıştır. Olay hakkında bilgi alırken başka çocuklara da şiddet uygulandığı öğrenilmiş, velilerle görüşülmüş, adli mercilere birden fazla şikayet yansıdığı görülmüştür. Yapılan şikayetler neticesinde dosya henüz soruşturma aşamasında olduğundan, soruşturmanın salahiyeti ve gizliliği adına şimdilik söyleyebileceğimiz Çocuk Hakları Merkezi olarak bu konunun takipçisi olduğumuz, yasal süreçte hukuki takibi yapacağımızdır."

Elif Erdem Düzgün sorumluların hak ettiği cezayı alması için ellerinden geleni yapacaklarını belirterek, "Çocuklarımız bizim en değerli varlıklarımızdır. Ne devlet kurumlarında ne de özel kuruluşlarda çocuklara kötü muamele yapılamaz. Çocukların oyun oynamak, yaşlarına uygun temel bilgileri almak, sosyalleşmek gibi amaçlarla devam ettiği kreş, anaokulu gibi yerlerde çocukların korkutulması, sağlıksız ortamlarda tutulması, güvenliğinin ihmal ve ihlal edilmesi, fiziksel veya psikolojik şiddet uygulanması küçük yaşta çocukların psikolojisini bozacak, ileriki yaşamlarını etkileyecek bir travmadır. Bu güne kadar haber aldığımız ve müdahil olduğumuz hiçbir olayın peşini bırakmadığımız gibi bu olayın da peşini bırakmayıp, sorumluların hak ettikleri cezayı alması için elimizden geleni yapacağız" diye konuştu.