O sözler çok tartışılmıştı! Alçı cevap verdi: "Ne devlet kutsaldır ne de devlet görevlileri"

O sözler çok tartışılmıştı! Alçı cevap verdi: "Ne devlet kutsaldır ne de devlet görevlileri"

Bir televizyon kanalında yayınlanan programa konuk olan Nagehan Alçı'nın tartışma esnasında söylediği 'katıl devlet' ifadelerinin yankıları sürüyor. Alçı bugünkü köşesinde sözlerinin arkasında olduğunu belirttiği bir yazı yazdı.

Geçtiğimiz günlerde Habertürk'te yayınlanan programa konuk olan Nagehan Alçı, ‘Katil devlet’ benzetmesi yaparak, 1990’lı yıllar ve 12 Eylül döneminden örnek vermişti. Alçı’nın bu sözleri stüdyoda büyük tepki çekmiş programın konuklarından Prof. Dr. Ersan Şen, devlete ‘katil’ denilemeyeceğini söylemiş diğer konuklar da Şen'e destek vermişti. Yaşananların ardından yazar Ahmet Yavuz da sert tepki göstermiş ve Nagen Alçı’nın Habertük gazetesi ve Habertürk TV’deki görevi devam ettiği sürece yayın davetlerini kabul etmeyeceğini söylemişti. 

Söz konusu tartışmalar devam ederken Alçı yazarı olduğu Habertürk'te bugün bir köşe yazısı yazdı. Alçı yazısında ekranda söylediği sözlerini savunarak "Ne devlet kutsaldır ne de devlet görevlileri. Bilakis güç ve yetkileri kısıtlanmazsa devlet o vatanda yaşayan yurttaşlar için bir canavar haline gelebilir. Devlet olgusunun doğası zalimleşmeye çok yatkındır" ifadelerine yer verdi.

Alçı'nın bugünkü yazısının ilgili bölümü şu şekilde:
"Benim en çok üzüldüğüm konu ise bu zulümlerin hedefi olmuş kesimlerden kimilerinin sırf ‘makbul’ sayılmak uğruna kendini ezen eski devlet zihniyetine yanaşma yarışına girmeleri. Hitler’e yaranmaya çalışan Yahudilerden farksız bir durumda olduklarını görmüyorlar.

AK Parti ve Recep Tayyip Erdoğan işte bu korkunç devlet mirasına meydan okuduğu için Türkiye’ye bir umut ışığı olarak doğdu.  Erdoğan’ın belki yüzlerce kez meydan konuşmalarında ‘İnsanı yaşat ki devlet yaşasın’ dediğini herkes biliyor.

İşte Türkiye’nin ihtiyacı olan siyaset felsefesi Erdoğan’ın sıklıkla zikrettiği bu cümlede saklı. AK Parti bu felsefeden uzaklaşırsa kendi mezarını kendi kazar. İnsan varsa devlet vardır. İnsanı ezen bir devlet gayrimeşrudur.

Peki bu durum Cumhur İttifakı’nın diğer üyesi MHP için farklı mı?"